Έρευνα για τις δηλώσεις Πολάκη

Cabinet meeting, Greek Parliament in Athens, Greece on May 10, 2016. /  , , 10 , 2016
Cabinet meeting, Greek Parliament in Athens, Greece on May 10, 2016. / , , 10 , 2016 ARIS OIKONOMOU / SOOC

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η δήλωση Πολάκη που "άναψε φωτιές"

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης περί παραδικαστικού στους κύκλους της Δικαιοσύνης παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Λίγες ώρες μετά την απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που κάνει λόγο για "απαράδεκτες" δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στον αντεισαγγελέα του ΑΠ Δημ. Δασούλα τη διενέργεια έρευνας.

Συγκεκριμένα, στον εισαγγελικό λειτουργό διαβιβάστηκαν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες: «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Στην παραγγελία ζητείται  να ενεργηθεί  κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη.

(Φωτο: Sooc)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διακριτικές αποστάσεις Παρασκευόπουλου από Πολάκη για παραδικαστικό

Οργή δικαστών για τις δηλώσεις Πολάκη

SHARE: