Ερντογάν: Από την Κύπρο ως το Αιγαίο θα εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας

Ερντογάν: Από την Κύπρο ως το Αιγαίο θα εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας
Ο Τούρκος πρόεδρος ap photo

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του θα ξεκινήσει από τη Σμύρνη ενώ το Σάββατο θα προηγηθεί επαρχιακό συνέδριο των γυναικών του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη

Από την Κύπρο στο Αιγαίο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Θράκη και παντού θα υλοποιήσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του θα ξεκινήσει από τη Σμύρνη ενώ το Σάββατο θα προηγηθεί επαρχιακό συνέδριο των γυναικών του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Για την προσχώρηση 15 βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στο Καλό Κόμμα (IYI Parti), ο Τούρκος Πρόεδρος διερωτήθηκε αν αυτή την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου την αποδέχτηκε το Καλό Κόμμα.

Όπως είπε παρατήρησε χθες ότι οι 15 βουλευτές δεν κάθισαν στα έδρανα του Καλού Κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα. “Γιατί δεν πήγαν εκεί; Σημαίνει ότι δεν τους άρεσε εκεί που τους έστειλες”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι “αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα περίεργο σενάριο. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας”, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στο όνομα του τέως Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Διερωτήθηκε γιατί ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναζητεί υποψήφιο δεξιά και αριστερά και τον κάλεσε να υποβάλει αμέσως εκείνος υποψηφιότητα για την προεδρία.

Εγώ δεν έχω τέτοια έγνοια, είπε ο Ερντογάν για πιθανή υποψηφιότητα Γκιουλ

“Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα”, απάντησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ερώτηση εάν ο τέως Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές της 24ης Ιουνίου.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έπειτα από την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “Εγώ τέτοιο πρόβλημα δεν έχω, δεν έχω τέτοια έγνοια. Στις 5 Μαϊου θα δούμε ποιοι θα εμφανιστούν. Επομένως θα δούμε και εμείς ποιοι θα βγουν και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας. Εμείς τα σενάριά μας τα κάνουμε με βάση τον εαυτό μας, οι απέναντί μας ας κάνουν τα δικά τους με βάση τα δικά μας”.

Προεκλογική συγκέντρωση σε μια ευρωπαϊκή πόλη προανήγγειλε ο πρόεδρος Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε άλλωστε σήμερα ότι αναμένει να διεξαγάγει προεκλογική συγκέντρωση σε μια ευρωπαϊκή πόλη τον επόμενο μήνα ενόψει των τουρκικών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι κυβερνήσεις ορισμένων δυτικών χωρών έχουν διαμηνύσει ότι θα απαγορεύσουν σε Τούρκους υποψηφίους να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία στο έδαφός τους .

«Θεού θέλοντος, τον Μάιο, θα διεξαγάγουμε την πρώτη μας συγκέντρωση σε μια κλειστή αθλητική εγκατάσταση στην Ευρώπη, σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί», τόνισε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι αυτή η ευρωπαϊκή χώρα.

Οι πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος και ενέκρινε η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.

Πέρυσι, ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Γερμανία είχαν απαγορεύσει πολλές συγκεντρώσεις Τούρκων πολιτικών. Ο Ερντογάν τότε είχε παραλληλίσει τη γερμανική κυβέρνηση με το ναζιστικό καθεστώς.

Μετά την αναγγελία των εκλογών την περασμένη εβδομάδα, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι θα απαγορευτεί στον Τούρκο πρόεδρο να «επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί» τις τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη.

Χθες υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Τορόντο, τόνισε ότι δεν θα επιτραπούν συγκεντρώσεις Τούρκων υποψηφίων στην Γερμανία, καθώς η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει τις προεκλογικές εκδηλώσεις ξένων υποψηφίων έως και τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα