Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: “Να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο”

Διαβάζεται σε 2'
Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: “Να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο”

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο. “Ευκαιρία για νέα εποχή”, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο μετά την άφιξη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε αρχικά: “Τα τραγικά συμβάντα των χωρών μας έγιναν αφορμή για να αποδειχτεί ότι το αίσθημα αλληλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς είναι κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς.

Πρέπει να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση ενός κλίματος που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις.

Αν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του διεθνούς δικαίου καθώς και την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας προς όφελος των δύο λαών αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι σημαντική η διατήρηση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας σήμερα  στην Ελλάδα  μετά την πάροδο έξι ετών πιστεύω ότι αντανακλά το θετικό αυτό πνεύμα.

Με τις σκέψεις αυτές διαβιβάζω τις ευχές μου στον φίλο λαό της Τουρκίας για ειρήνη κι ευημερία”.

Ερντογάν: Ευκαιρία για νέα εποχή

Τον λόγο πήρε ο Τούρκος πρόεδρος, που είπε: “Πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι η συνάντηση θα αποτελέσει ευκαιρία να ξεκινήσει μία νέα εποχή στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας. Βέβαια σήμερα βρισκόμαστε εδώ για ευρείς συνομιλίες. Οι υπουργοί των δύο χωρών θα κάνουν εποικοδομητικές συναντήσεις. Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα θέματα.

Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς. Βάζοντας όλες τις απαραίτητες υπογραφές, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο λογικό τρόπο. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον των δύο χωρών να μιλήσουμε βλέποντας γεμάτο το ποτήρι”.

Οι Δύο Τουρκίες του Ερντογάν – Δείτε το βίντεο του 24 Media Lab

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα