Ερντογάν: Θα προστατέψουμε τα τουρκικά συμφέροντα σε Αιγαίο και Μεσόγειο με κάθε μέσο

Ερντογάν: Θα προστατέψουμε τα τουρκικά συμφέροντα σε Αιγαίο και Μεσόγειο με κάθε μέσο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Επιθετικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος κάνοντας λόγο για δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και την Κύπρο.

“Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας σε Κύπρο και Μεσόγειο”. Αυτή είναι η απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας που συνεδρίασε χθες επί δυόμιση ώρες χθες  βράδυ.

Όπως γράφει το Militaire.gr  το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που συνεδρίασε υπό την προεδρία Ερντογάν αποφάσισε:

Στην τελευταία παράγραφο της απόφασης αναφέρεται ότι “δόθηκαν όλες οι πληροφορίες για τη Μεσόγειο και την Κύπρο και πως μπορεί να πληγούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, τα οποία θα υπερασπίσουμε με κάθε μέσο”.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν κρύβεται. Δηλώνει αποφασισμένη να διεκδικήσει “μερίδιο” στα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής. Δεν είναι η πρώτη φορά που το αναφέρει, ωστόσο η γραπτή δήλωση σε απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας έχει τη σημασία της.

Δεν είναι ούτε απλά, ούτε εύκολα τα πράγματα για την Τουρκία, αφού απέναντί της έχει τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό στην Αθήνα. Αντιθέτως. Η βοήθεια “απ΄ έξω” σχεδόν ποτέ δεν ήρθε όταν έπρεπε κι αυτό ελπίζουμε να ΄ναι ένα μάθημα που θα το΄ χουμε μάθει.

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν σε πολλά μέτωπα, όπως η οικονομία, αλλά και ο εγκλωβισμός του στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Επιφυλάξεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την “αντιτρομοκρατική πολιτική” της Τουρκίας
Θρίλερ κατασκοπείας “στήνουν” οι Τούρκοι στην κατεχόμενη Κύπρο
“Κυρώσεις στην Τουρκία και οπλικά συστήματα σε Ελλαδα,Κύπρο,Ισραήλ και Αίγυπτο”! Ποιος το εισηγείται στον Τραμπ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα