Ερώτηση Γ. Μανιάτη προς τον πρωθυπουργό για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ

Ερώτηση Γ. Μανιάτη προς τον πρωθυπουργό για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ
Ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι “η μεγαλύτερη ελληνική δημόσια επιχείρηση βρίσκεται ουσιαστικά ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία” και καταλογίζει στην κυβέρνηση τις ευθύνες για τις πολιτικές που οδήγησαν την ΔΕΗ στην σημερινή “τραγική οικονομική κατάσταση”

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης σημειώνοντας ότι “η μεγαλύτερη ελληνική δημόσια επιχείρηση βρίσκεται ουσιαστικά ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία”. Ο Γ. Μανιάτης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της είναι υπεύθυνη για την “τραγική οικονομική κατάσταση” της ΔΕΗ και ζητά από τον πρωθυπουργό πρωτοβουλίες για να αποτραπεί η χρεοκοπία της ΔΕΗ. Μάλιστα, ο Γ. Μανιάτης προειδοποιεί ότι αν χρεοκοπήσει η ΔΕΗ “χρεοκοπεί και η χώρα, με προφανείς πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους”.

Ο Γ. Μανιάτης επισημαίνει ότι “η αποκάλυψη ότι η εταιρεία το 2018 λειτούργησε με ζημίες που ξεπερνούν τα 900 εκατ. ευρώ, όταν μόλις πριν τέσσερα χρόνια παρουσίαζε κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων, αποτελεί το κραυγαλέο δείγμα πολιτικής και διαχειριστικής τραγωδίας της κυβέρνησής σας” καταλογίζοντας στην κυβέρνησης υπογραφή συμφωνιών με δυσμενή αποτελέσματα για την ΔΕΗ, αλλά και την ευθύνη για τις ενέργειες της “ιδεοληπτικής και κομματικά καθοδηγούμενης διοίκησης της εταιρείας”.

Ο Γ. Μανιάτης τονίζει ότι “το αδιέξοδο ξεκίνησε όταν δεσμευτήκατε με μηδενικό αντάλλαγμα η ΔΕΗ να εκχωρήσει το 50% των πελατών, άρα το 50% των εσόδων και των κερδών της” παρατηρώντας ότι “είναι προφανές ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να επιβιώσει όταν έχει τα μισά κέρδη, αλλά τον ίδιο αριθμό χρεών, δανείων, μισθολογικού κόστους, άλλων υποχρεώσεων”.

Ο Γ. Μανιάτης επισήμανε ακόμα ότι η οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ επιβαρύνθηκε ακόμα από τις πολιτικές της κυβέρνησης περί χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας κι ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, την παραμονή στο συρτάρι του Επιχειρησιακού Σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ που εκπόνησε η McKinsey, αλλά κι από τις λογικές “δεν πληρώνω” που ενισχύθηκε στο παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ κι έχει οδηγήσει σε υπερδιπλασιασμό των χρεών των πολιτών προς την ΔΕΗ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα