Ερώτηση για την αντιπυρική προστασία από 16 βουλευτές της ΝΔ, που υπενθυμίζουν το Μάτι

Συνεδρίαση της Πολιτικής ΕΠιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνεδρίαση της Πολιτικής ΕΠιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε η χώρα να είναι έτοιμη για τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού ζητά από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας η αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας έμφαση στα εναέρια μέσα.

Με αφορμή το γεγονός ότι σε ένα μήνα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας ζητώντας ενημέρωση για την προετοιμασία εν όψει καλοκαιριού.

“Μετά και την περσινή τραγωδία στο Μάτι δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική και έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών. Κρίσιμο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια διαδραματίζουν τα εναέρια μέσα” αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωση της. 

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μάκης Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη, Γεώργιος Γεωργαντάς, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Αθανάσιος Δαβάκης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Γεώργιος Καρασμάνης, Δημήτριος Κυριαζίδης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 

Προς τους Υπουργούς;

Προστασίας του Πολίτη, κα. Όλγα Γεροβασίλη και 

Εθνικής Άμυνας, κον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Θέμα: «Ετοιμότητα εναερίων μέσων για την αντιπυρική περίοδο».

Κύριε Υπουργέ,

Σε ένα μήνα εισερχόμαστε στην αντιπυρική περίοδο, για τις ανάγκες της οποίας η προετοιμασία, ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και η διασφάλιση των αναγκαίων μέσων προγραμματίζονται και υλοποιούνται πολύ νωρίτερα.

Κρίσιμο εργαλείο και τμήμα του σχεδιασμού και της προετοιμασίας αυτής αποτελούν τα εναέρια μέσα τα οποία τίθενται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και περιλαμβάνουν τα Εθνικά εναέρια μέσα (πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα), τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα μεσαίου και βαρέως τύπου καθώς επίσης και τα ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με δεδομένη την ύπαρξη σημαντικών θερμοκρασιακών εναλλαγών στη γεωγραφική μας περιοχή, την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών σε αμιγώς δασικές περιοχές αλλά και την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε τα απαιτούμενα μέσα να είναι διαθέσιμα εγκαίρως για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου;

Ποια εναέρια μέσα θα βρίσκονται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου;

Πού προβλέπεται να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό; Ποια θα είναι η πτητική τους διαθεσιμότητα;

Έχει διασφαλισθεί και μέχρι πότε η υποστήριξή τους με τα αναγκαία μέσα;

Με ποιο τίμημα, ποιους όρους ενοικίασης-υποστήριξης, για ποιο αριθμό ωρών πτήσεως καθώς επίσης και για ποιο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμα τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα;

Αθήνα, 03.04.2019

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Βασίλειος Κικίλιας

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης

Σοφία Βούλτεψη

Γεώργιος Γεωργαντάς

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Αθανάσιος Δαβάκης

Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Γεώργιος Καρασμάνης

Δημήτριος Κυριαζίδης

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος 

Κωνσταντίνος Τασούλας

Κωνσταντίνος Τζαβάρας

Κωνσταντίνος Τσιάρας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Φωτιά
SHARE:

24Media Network