Ερώτηση Μιχαλολιάκου σε Σαμαρά για τηλεφωνικές υποκλοπές βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Στιγμιότυπο από την μεταγωγή των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής στον Εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή,με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την μεταγωγή των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής στον Εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή,με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ερώτηση αναφορικά με τηλεφωνικές υποκλοπές βουλευτών υπέβαλε στον πρωθυπουργό ο κρατούμενος αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Ερώτηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε ο κρατούμενος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σχετικά με τις παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στην ερώτησή του, ο κ. Μιχαλολιάκος επικαλείται τα "δημοσιεύματα στον Τύπο και τις διαρροές από αξιόπιστες αστυνομικές και δικαστικές πηγές", τα οποία "καταδεικνύουν ότι οι αρχές ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας έχουν εμπλακεί σε παρακολουθήσεις κοινοβουλευτικών προσώπων".

Ειδικά για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρει ότι "υπάρχει και ένα άλλο πραγματικά ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο, σχετικά με την ύπαρξη των παρακολουθήσεων".

Ό,τι, δηλαδή, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Καλλιόπη Νταγιάντα, στον ίδιο και ενώπιον των νομικών του, όταν τον κάλεσε για να του απαγγελθούν κατηγορίες, του ανέφερε ότι "η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της περιεχόμενο παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, τις οποίες θεωρεί σύννομες και οι οποίες έγιναν σε προγενέστερο χρόνο της 17ης Σεπτεμβρίου 2013".

Ωστόσο, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρει ότι, στα αντίγραφα της δικογραφίας που έλαβε, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν πουθενά καταγραφές τέτοιων συνακροάσεων.

Ο πρωθυπουργός, ερωτάται από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής ποιο ή ποια πρόσωπα έδωσαν εντολή για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής και αν θα διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των παράνομων παρακολουθήσεων.

Πηγή: Έθνος

SHARE: