Έσπασε ο πάγος μεταξύ Θεοδωράκη και Μπουτάρη

Έσπασε ο πάγος μεταξύ Θεοδωράκη και Μπουτάρη

Διαβάστε πώς οι δύο άνδρες αποκατέστησαν τις σχέσεις τους μετά την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τον επικεφαλής της "Σπίθας", Μ. Θεοδωράκη, είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, σήμερα Τρίτη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε μετά από πρωτοβουλία του μουσικοσυνθέτη, στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε, πως η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, όπου οι δύο άνδρες αντάλλαξαν  απόψεις και νέα.

Ακόμη, εξέφρασαν την αμοιβαία εκτίμηση που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, σημειώνοντας πως δεν συντρέχει κανένας λόγος παρεξήγησης μεταξύ τους εξαιτίας του περιστατικού που είχε προκύψει παλαιότερα με την εκδήλωση της "Σπίθας" στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο διοργάνωσης συναυλίας του μουσικοσυνθέτη στη Θεσσαλονίκη.

Το "μήλον" της έριδος

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και η "Σπίθα" προγραμμάτιζε συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, με ανακοίνωσή του ο Δήμος αρνήθηκε την παραχώρηση του χώρου, απορρίπτοντας σχετική αίτηση του Κινήματος.

Η απαγόρευση είχε προκαλέσει την οργή των μελών του Κινήματος, με τον επικεφαλής του, Μ. Θεοδωράκη, να δηλώνει πως δεν κατανοεί τους λόγους πίσω από την απόφαση και να προειδοποιεί, πως παρά την απαγόρευση, θα έδινε το παρών καταλαμβάνοντας την κεντρική πλατεία.

Τότε σε ανακοίνωση του, ο Δήμος είχε αναφέρει πως εφαρμόζει νέα πολιτική στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, επιχειρώντας να προασπίσει τους ίδιους τους δημόσιους χώρους, αλλά και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ίδιας της πόλης.

"Ειδικά για την περίπτωση της πλατείας Αριστοτέλους, ενός χώρου ιστορικού, αλλά και ιδιαιτέρως επιβαρυμένου από εκδηλώσεις κάθε είδους, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την παραχώρησή της με ιδιαίτερη φειδώ και κυρίως για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα 'απαγόρευσης' της εκδήλωσης της 'Σπίθας' ή και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης.

Αντίθετα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης και της άσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, ανεξαρτήτως της πολιτικής, ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησής τους, φροντίζοντας πάντα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης", ανέφερε.

Και ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης, Γ. Μπουτάρης, απαντώντας και αντιδρώντας στις προειδοποιήσεις περί κατάληψης της πλατείας, είχε πει:

"Εγώ τον σέβομαι τον Θεοδωράκη. Το νταηλίκι όμως ότι "θα πάω και θα την καταλάβω" δεν το καταλαβαίνω. Είναι λίγο περίεργο", επισήμανε, έχοντας αντιπροτείνει να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στη Νέα Παραλία ή στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Μπουτάρης "απαγόρευσε" ομιλία του Θεοδωράκη

Μπουτάρης: Δεν καταλαβαίνω το νταηλίκι

"Μίκη έλα στο συμβούλιο"

SHARE:

24Media Network