Εξεταστική: Πρώην στέλεχος της ΝΔ η διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατήγγειλε «πιέσεις» Πολάκη

Εξεταστική: Πρώην στέλεχος της ΝΔ η διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατήγγειλε «πιέσεις» Πολάκη
Εξέταση της μάρτυρας Ανδρονίκης Θεοφυλάτου(α) στην Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της υγείας κατα τα έτη 1997 - 2014, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Πρόκειται για την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου που εργαζόταν στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ και στο Μαξίμου από το 2004 έως το 2009 πριν προσληφθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αρχικά κατήγγειλε «πιέσεις» Πολάκη αλλά στη συνέχεια ανασκεύασε μερικώς.

Στην παραδοχή ότι ήταν επί χρόνια στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ προχώρησε η διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η οποία κατήγγειλε αρχικά στην Εξεταστική ότι της άσκησε πιέσεις συνεργάτης του Παύλου Πολάκη αλλά στη συνέχεια ανασκεύασε λέγοντας ότι τελικά της ζητήθηκε έγγραφη γνωμοδότηση.

Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου παραδέχτηκε, έπειτα από ερωτήσεις βουλευτών-μελών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνούν το σκάνδαλο ότι την περίοδο 2004 – 2009 εργαζόταν αρχικά στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ και στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα ανέφερε ότι προσελήφθη – χωρίς διαγωνισμό – ως επιστημονική συνεργάτης στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2009 δηλαδή προ της αλλαγής διακυβέρνησης της χώρας. Η κυρία Θεοφιλάτου παραδέχθηκε επίσης ότι η αδερφή της Κωνσταντίνα εργαζόταν στο γραφείο του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι ο σύζυγός της μετείχε σε επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ και οτι ο γαμπρός της είχε αναλάβει συμβάσεις κέτερινγκ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Θεοφιλάτου κατήγγειλε αρχικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη ότι άσκησε πιέσεις μέσω μετακλητού υπαλλήλου για να δηλώσει ότι οι 23 προσληφθέντες της περιόδου Γεωργιάδη πληρώνονταν από το Δημόσιο. Τελικά, όμως, μετρίασε την άποψή της και υποστήριξε ότι της ζητήθηκε εγγράφως να αποφανθεί «εάν οι 23 ήταν υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ» και υποστήριξε ότι η «πίεση» προς το πρόσωπό της εξέλαβε τη μορφή «διαβούλευσης».

Αρνήθηκε για τρίτη φορά να καταθέσει ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εντωμεταξύ ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, αρνήθηκε για τρίτη φορά να καταθέσει στην Εξεταστική για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Την πρώτη φορά είχε επικαλεστεί την ιδιότητα του κατηγορουμένου ενώ τώρα επικαλείται σοβαρή ασθένεια. Οι βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής του έδωσαν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να καταθέσει στη Βουλή γνωμοδότηση από το Γενικό Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» ότι η ασθένειά του (επιπλοκές από τροχαίο) δεν του επιτρέπει να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του από τις αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα