Εξώδικο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στην Έλενα Ακρίτα – Τι απαντά η βουλεύτρια

Διαβάζεται σε 5'
Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη
Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ΙΝΤΙΜΕ

Συνέχεια στη διαμάχη με την Έλενα Ακρίτα δίνει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, καταθέτοντας εξώδικη δήλωση κατά της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η απάντηση της τελευταίας.

Με εξώδικο απαντά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στις αναρτήσεις που έκανε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, όπου αναφερόταν στην περιουσιακή κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γκραμπόφκσι επισημαίνει τον προσωπικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα των επίμαχων αναρτήσεων, τις οποίες χαρακτηρίζει “προσβλητικές και ανήθικες” σημειώνοντας πως “τη θίγουν ως άνθρωπο, επαγγελματία αλλά κυρίως ως γυναίκα”.

Σε ανάρτησή της, η κ. Ακρίτα δηλώνει πως δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη.

«Εξώδικο μου έστειλε η κυρία Γκραμποφσκι-Μητσοτάκη και με καλεί να της ζητήσω συγγνώμη. Λυπάμαι αλλά δεν πρόκειται. Θα τα πούμε στα δικαστήρια. Με τον άντρα της μάρτυρα. Όπως πρέπει».

Το χρονικό της διαμάχης

Όλα ξεκίνησαν από την ανάρτηση που έκανε η Έλενα Ακρίτα στην οποία έγραφε: «Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα. Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου. Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες. Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική. Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του. Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες. Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παράνομο, τίποτα ύποπτο.
Εχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις.

Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία. Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του. Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

 

Ακολούθησε προαναγγελία μήνυσης και αγωγής κατά της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενας Ακρίτα, από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Όπως γνωστοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, μέσω ανακοίνωσης από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η κα. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, «με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της.

Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της».

Μετά την ανακοίνωση, η κ. Ακρίτα επανήλθε με ανάρτησή της στα social media, λέγοντας:

«Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτηση μου που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε «και».Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν.

Ίσα ίσα. Ανυπομονώ να βρεθούμε με την σύζυγο του πρωθυπουργού και να μάς αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 χρέος της ΝΔ πού από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι.

A bientot, madame».

Ανάρτηση είχε κάνει, δε, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «η Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά.

Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση.

H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα