Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Αμυράς, Καιρίδης, Φλέσσα. Το θρίλερ με Αυτιά, σενάρια με Διαμαντίδη

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Αμυράς, Καιρίδης, Φλέσσα. Το θρίλερ με Αυτιά, σενάρια με Διαμαντίδη

Κληρώνει σύντομα για τις επτά τελευταίες θέσεις στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. Τα ονόματα που συζητήθηκαν, αυτά που κλειδώνουν, η αναζήτηση γυναικών υποψηφίων και η καραμπόλα με το Βόρειο Τομέα.

Οι ανακοινώσεις για τις τελευταίες επτά θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν άμεσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κλειδώνουν και τα τελευταία ονόματα.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί 35 υποψήφιοι με την αξιωματική αντιπολίτευση για την Ευρωβουλή και πως από τις επτά θέσεις που απομένουν, οι πέντε πρέπει να καλυφθούν από γυναίκες και δύο από άντρες λόγω της ποσόστωσης που εν τω μεταξύ ψηφίστηκε.

Ο γνωστός παρουσιαστής του Σκάι Γιώργος Αυτιάς πάντως μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις (υπενθυμίζεται ότι αρχικά διαψεύστηκε αυτό το ενδεχόμενο και μετά έμεινε ανοιχτό) φαίνεται πως τελικά κατά πάσα πιθανότητα δε θα συμπεριληφθεί στη γαλάζια ευρωλίστα. Εκτός μένει σε κάθε περίπτωση και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Τα σενάρια μία από τις δύο θέσεις ανδρών υποψηφίων που απομένουν να καταλάμβανε ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Διαμαντίδης φαίνεται επίσης πως τελικά μάλλον δεν θα ευοδωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες κλειδώνουν για τις δύο αυτές θέσεις ο αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός σύμβουλος του Ιδρύματος “Κ.Καραμανλής”, Δημήτρης Καιρίδης, μία καραμανλική υποψηφιότητα, και ο βουλευτής, προερχόμενος από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος τελικώς θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών και δε θα είναι στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών.

Στο Βόρειο Τομέα όπου επρόκειτο να πολιτευθεί ο κ.Αμυράς επικρατεί εξάλλου… συνωστισμός υποψηφίων, καθώς στη συγεκριμένη περιφέρεια θα είναι υποψήφιοι οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι νυν βουλευτές της Β΄Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος και Νίκη Κεραμέως, ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσόπουλος (που θεωρείται ένα από τα φαβορί), ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης (που έκανε ένα πολύ καλό πλασάρισμα με την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία συγκέντρωσε 2.000 άτομα), ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Νίκος Ρωμανός (εκ των στελεχών του στενού προεδρικού πυρήνα), ο πρώην γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Νίκος Κωστόπουλος, ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος Μανώλης Γραφάκος, ο πρώην γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Βασίλης Ξυπολητάς, η πρώην γραμματέας Σχέσεων Κόμματος- Κοινωνίας Ζωή Ράπτη, καθώς και ο… αμφιλεγόμενος Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ υποψήφιοι θα είναι επίσης ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας (που θεωρείται ότι έχει απήχηση στις βορειοδυτικές περιοχές) και η δικηγόρος Ιωάννα Καλαντζάκου.

Σημειωτέον ότι στο Βόρειο Τομέα το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει 19 υποψηφίους, εκ των οποίων οι οκτώ βάσει της ποσόστωσης πρέπει να είναι γυναίκες. Εξ ου και φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει το σενάριο της υποψηφιότητας του Γιάννη Παπαθανασίου.

Σημειωτέον επίσης ότι εάν τελικά είναι υποψήφιος με τη ΝΔ ο Γρηγόρης Ψαριανός, δε θα είναι στο Βόρειο Τομέα λόγω… στενότητας χώρου, αλλά στο Νότιο Τομέα, όπου το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει 21 υποψηφίους, εκ των οποίων οι εννέα γυναίκες.

Και στο ευρωψηφοδέλτιο οπως αναφέρθηκε θα πρέπει να συμπεριληφθούν πέντε ακόμη γυναίκες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της παρουσιάστριας Βίκυς Φλέσσα, ενώ αναζητείτο και μία υποψηφιότητα από τη μουσουλμανική μειονότητα γένους θηλυκού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα