Φάκελος της Κύπρου: Δύο πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν όσα δεν θα διαβάσουμε

Φάκελος της Κύπρου: Δύο πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν όσα δεν θα διαβάσουμε
Ο Φάκελος της Κύπρου από δύο πρωταγωνιστές youtube

Οι πολεμιστές της Λευκωσίας, οι "φαντομάδες" και οι προδότες. Οι ημέρες του Αττίλα δια στόματος του στρατηγού Δημήτρη Αλευρομάγειρου και του πτέραρχου Μιχάλη Κωστάκου.

Οι πρώτοι τέσσερις τόμοι του περιβόητου Φακέλου της Κύπρου, αποδεσμεύτηκαν προς δημοσίευση. Περιλαμβάνονται σ΄ αυτούς και σ΄ όσους θα ακολουθήσουν όλες οι αλήθειες και οι τραγικές λεπτομέρειες της μεγάλης προδοσίας της Κύπρου; Περιγράφεται η εικόνα διάλυσης που προκάλεσε η χούντα στο στράτευμα; Γιατί έμεινε μόνη της η Κύπρος εκείνες τις κρίσιμες ώρες, μέρες, εβδομάδες του Αττίλα;

Δύο πρωταγωνιστές των γεγονότων έχουν μιλήσει στην κάμερα του Militaire.gr και στο “συμπυκνωμένο” βίντεο λένε όσα ίσως δεν θα διαβάσουμε ποτέ στον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος- Το 1974 στα γεγονότα της Κύπρου, βρίσκεται διοικητής του ηρωικού τάγματος 336 στη Λευκωσία! Μόνος με τους άνδρες του τάγματος, αποκομμένος απ΄ όλους κι όλα, χωρίς καμία βοήθεια, πολέμησαν μέχρι τέλους και κατάφεραν να σταματήσουν τη τουρκική προέλαση! “Δώσαμε όρκο ότι δεν θα εξευτελιστούμε”, δηλώνει ο Στρατηγός.

Πτέραρχος Μιχάλης Κωστάκος- Τις ημέρες του Αττίλα ήταν νέος πιλότος στα ολοκαίνουργια F-4 Phantom ,που μόλις είχαν παραληφθεί από τις ΗΠΑ. Εκεί εκπαιδεύτηκε και ο ίδιος. Περιγράφει πως ένας σχηματισμός F-4 απογειώθηκε για να πάει και να χτυπήσει στόχους στην Κύπρο. Αποκαλύπτει ποιος ήταν ο στόχος που θα βομβάρδιζε στην Κύπρο και τι μήνυμα είχε γράψει πάνω στις βόμβες. Η αποστολή των F-4 ματαιώθηκε…Εξηγεί το γιατί.

Δείτε το βίντεο με τις εξομολογήσεις των δύο πρωταγωνιστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα