Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου ξανά μαζί

Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου ξανά μαζί
Commemorative event for the 20th anniversary of the death of the founder of PASOK Andreas Papandreou from the Institute of Strategic and Development Studies Andreas Papandreou, in Athens on June 22, 2016 / 20 22 ,2016 SOOC

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ και το ραντεβού αυτό προδιαγράφει εξελίξεις και πιθανή ένταξη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, εν όψει του συνεδρίου για τον ενιαίο πολιτικό φορέα

Με τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, θα συναντηθεί  στις τρεις το μεσημέρι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της κ.Γεννηματά στη Bουλή και δεν αποκλείεται να βγάλει ειδήσεις ή να προδιαγράψει εξελίξεις. Και αυτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει συζήτηση για ένταξη του κ.Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία ανοίγει τις διαδικασίες για συνέδριο συγκρότησης ενιαίου πολιτικού φορέα, εντός του 2017, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα και κινήσεις που επιθυμούν με ανοιχτές διαδικασίες και τη διατήρηση της αυτονομίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι συζητήσεις με το Ποτάμι είχαν ναυαγήσει, καθώς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ήθελε αυτοδιάλυση των κομμάτων που θα συμμετείχαν στη δημιουργία του “τρίτου πόλου” και εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση.

Σημειωτέον επίσης ότι, το κείμενο των 10 θέσεων, στο οποίο είχε καταλήξει στις 20 Δεκεμβρίου το Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοινώνοντας τη δρομολόγηση των διαδικασιών για το νέο πολιτικό φορέα,  κινείται στη γραμμή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, λογική με την οποία είχε διαφωνήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς θα έχει επισημοποιηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί το Μάρτιο, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν εκλογικές εξελίξεις και θέλουν να είναι έτοιμοι.

Δεν ήταν τυχαίο προφανώς, ότι ο κ.Παπανδρέου στο μήνυμα του για το 2017 λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, αναφέρθηκε στον πολυκερματισμό των προοδευτικών δυνάμεων, που δεν είναι όπως είπε αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο καθώς “οι αντιδραστικές και συντηρητικές δυνάμεις στόχο έχουν να διαιρούν λαούς” και υποστήριξε: “Απέναντι στη δικιά τους ρητορική είναι υποχρέωσή μας να δράσουμε αποφασιστικά και να ενώσουμε πολίτες και λαούς γύρω από ένα όραμα προοδευτικών αλλαγών. Το 2017 ας είναι χρόνος δράσης και παρουσίας μας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές πεδίο.”

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλωστε, η κ.Γεννηματά και ο κ.Παπανδρέου συνομιλούν εδώ και αρκετό καιρό σε πολύ καλό κλίμα, το οποίο αναμένεται αν μη τι άλλο να επιβεβαιωθεί στην αυριανή συνάντηση. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ είχαν βρεθεί τον περασμένο Ιούνιο στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου και είχαν κανονίσει να συναντηθούν δύο ημέρες αργότερα, συνάντηση που κράτησε δυόμιση ώρες και ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις, αλλά όπως φαίνεται ζέστανε το κλίμα.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα