Φοιτητικές εκλογές: “Καυγάς” ΔΑΠ – Πανσπουδαστικής πριν τα τελικά αποτελέσματα

Διαβάζεται σε 2'
Φοιτητικές εκλογές
Φοιτητικές εκλογές Aris Oikonomou/ SOOC

Οι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και Πανσπουδαστικής, ενώ έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων στις φοιτητικές εκλογές.

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα, Τετάρτη (22/5), φοιτητές στα πανεπιστήμια όλης της επικράτειας για τις φοιτητικές εκλογές 2024, με τις κάλπες να κλείσουν στις 19:00 και τη ροή των αποτελεσμάτων να έχει ξεκινήσει.

Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι έχουν παγιωθεί ως βασικό δίπολο αντιπάλων η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η Πανσπουδαστική (ΠΚΣ). Από την πλευρά της, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) θα επιχειρήσει σε κάποιες σχολές κεντρικών ΑΕΙ να διεμβολίσει το δίπολο ΔΑΠ – ΠΚΣ.

Οι δύο πρώτες παρατάξεις, μάλιστα, αντάλλαξαν τα πρώτα «πυρά», μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τα οποία -όπως σχεδόν κάθε χρόνο άλλωστε- βγαίνουν νικητές των εκλογών και οι δύο.

Όπως καταγγέλλει η Πανσπουδαστική: 

«Είναι απίστευτο και πρωτοφανές η ΝΔ και η παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να στέλνουν non paper στα ΜΜΕ, ανακηρύσσοντας τη ΔΑΠ σε 1η δύναμη, πριν καν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις! Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική!

Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση! Τους συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή.

Στο site της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. αναρτώνται τα μόνα έγκυρα και αξιόπιστα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Ήδη έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα 20 Φοιτητικών Συλλόγων, όπως έχουν δημοσιευτεί και υπογραφεί από τις εφορευτικές επιτροπές, που συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις».

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα με ποσοστό ενσωμάτωσης 20%, σύμφωνα πάντα με την Πανσπουδαστική:

ΠΑΣΠ

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα με ποσοστό ενσωμάτωσης 20%, σύμφωνα πάντα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα