Φωκάς, Σαρίδης… κι από εδώ πάνε και άλλοι για ΝΔ

Φωκάς, Σαρίδης… κι από εδώ πάνε και άλλοι για ΝΔ
Ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς Eurokinissi

Πώς φλερτάρουν με την αξιωματική αντιπολίτευση βουλευτές από διάφορα κόμματα που αναζητούν στέγη καθώς ανησυχούν για την εκλογή τους στις επόμενες εκλογές. Καταλύτης και το Σκοπιανό.

Με την ένταξή τους στη ΝΔ φλερτάρουν ο προ ημερών ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής Αριστείδης Φωκάς και ο πρόσφατα παραιτηθείς από γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Σαρίδης. Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν φλερτ με τη ΝΔ, ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να γίνει άμεσα κάποια κίνηση ένταξής τους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το επόμενο βήμα αναμένεται να γίνει σε χρόνο καθαρά προεκλογικό. Κάποια σενάρια θέλουν να δρομολογούνται εξελίξεις ανάλογα πάντα με το χρόνο των εκλογών. Για παράδειγμα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κινήσεις προς σ’ αυτή την κατεύθυνση στις αρχές του 2019 αν θεωρηθεί ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το Μάιο.

Στους πρώτους μήνες του ερχόμενου χρόνου άλλωστε θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο σε σχέση με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική βουλή, αν φυσικά δεν υπάρξουν ανατροπές στην ΠΓΔΜ.

Στην προς ένταξη στη ΝΔ κατηγορία των δύο παραπάνω βουλευτών του ανεξάρτητου πια κ. Φωκά και του με το ένα πόδι εκτός Ένωσης Κεντρώων Γιώργου Σαρίδη, ανήκει και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί μετά την πρόταση μομφής που είχε κάνει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης το περασμένο καλοκαίρι.

Δεδομένο επίσης είναι το φλερτ με τη ΝΔ των Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Αμυρά του Ποταμιού. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι πέραν των καταγγελιών κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Βασίλη Λεβέντη περί «σχεδίου αποστασίας», ανάλογη φρασεολογία για «κάλεσμα σε αποστασία» είχε χρησιμοποιήσει και το Ποτάμι απαντώντας σε δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα στο News247 στους 88,6 ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος σε ερώτηση για τυχόν προεκλογική συνεργασία με το Ποτάμι, την απέκλεισε και απάντησε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να υποδεχτεί όσους συμφωνούν με το πρόγραμμά της. Αλλά και στην περίπτωση των πρώην βουλευτών των ΑΝΕΛ και τότε ο Πάνος Καμμένος είχε καταγγείλει σχέδιο αποστασίας και αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα πάντως δύο βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από το Ποτάμι ο Ιάσωνας Φωτήλας, Κατερίνα Μάρκου και ο Γιώργος Κατσιαντώνης που είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, έχουν ενταχθεί στη ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση για τη ΝΔ η εικόνα διάλυσης των μικρών κεντρώων κομμάτων και τυχόν λιγότερα κόμματα στην επόμενη βουλή θα την εξυπηρετούσαν καθώς ρίχνουν τον πήχη της αυτοδυναμίας και διευκολύνουν το σχέδιο «πολιτικής αλλαγής» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα