Φουλ επίθεση για ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση

Φουλ επίθεση για ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση

Στην Κεντρική Επιτροπή, που θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το πρώτο σήμα για τον επαναπροσδιορισμό της ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος. Μέχρι τότε η σύγκρουση με την ΝΔ αναμένεται να είναι σφοδρή

Από την Κουμουνδούρου μέχρι την Ηρώδου Αττικού ο Αλέξης Τσίπρας  βαδίζει με γνώμονα  δυο στοιχεία: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει και πάλι κοινωνικό πρόσημο και η οικονομική ανάκαμψη να οδηγήσει στην έξοδο στις αγορές.Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως το κλείσιμο της αξιολόγησης έχει «πικράνει» την αξιωματική αντιπολίτευση που είχε στηρίξει όλη την ρητορική της στην σκληρή στάση των δανειστών.

Στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μαξίμου γνωρίζουν πως ο «πόλεμος» με την Συγγρού θα κορυφωθεί ειδικά στα θέματα διαφάνειας, που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εμφανίζεται πως έχει το ηθικό πλεονέκτημα.

Η «κόλαση» των «φορολογικών παραδείσων»

Τον σάλο που προκλήθηκε από το ζήτημα με τις off shore επιχειρεί να αφήσει πίσω της η κυβέρνηση και να ολοκληρώσει το ζήτημα με την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή.

Σε συνομιλία που είχε το NEWS 247 με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν σαφής η σύγχυση που υπήρξε για την συγκεκριμένη διάταξη. Η κινητικότητα ήταν έντονη τη χθεσινή ημέρα με μια σειρά τηλεφωνημάτων μεταξύ βουλευτών ακόμα και συναντήσεων μεταξύ τους. Το «καμπανάκι» που χτύπησε η «ΑΥΓΗ» με την πρωτοσέλιδη «προειδοποίηση» της σήμανε συναγερμό στο Μέγαρο  Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να συγκαλεί σύσκεψη και να αποφασίζει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «όχι να αποσυρθεί η διάταξη, αλλά να προστεθεί στην υπάρχουσα ένα ισχυρό πλαίσιο».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα επιχειρήσουν στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή να περάσουν στην αντεπίθεση και να προκαλέσουν την αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει ονομαστικά μια τροπολογία, που όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές «πηγαίνει το όλο ζήτημα αρκετά βήματα πιο κάτω από εκεί που αρχικά το έθετε η ΝΔ». Επιχειρώντας να κάνουν ρελάνς διευκρινίζουν πως με τη νέα διάταξη «απαγορεύεται συνολικά η συμμετοχή πολιτικών προσώπων και των συγγενών τους να διαθέτουν μετοχικά κεφάλαια ή να μετέχουν στην διοίκηση οποιασδήποτε εταιρίας στο εξωτερικό».

Αντεπίθεση με Συνέδριο τον Σεπτέμβρη

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να αποφασίσει για την σύγκληση του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου όπως είχε δημοσιεύσει το NEWS 247.

Στην κλειστή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας παρουσία του Γιάννη Δραγασάκη από την κυβέρνηση και του Κώστα Ζαχαριάδη από την κοινοβουλευτική ομάδα δόθηκε μεγάλη έμφαση στην «εξόρμηση» της Κουμουνδούρου στην βάση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στην εκλογική του βάση, καθώς και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές είναι τα μεγάλα ζητούμενα, όπως τα έθεσε ο πρωθυπουργός στα μέλη του Οργάνου.

Έμφαση θα δοθεί στην δημιουργία των επιτροπών στην περιφέρεια για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και οι επαφές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα με τους επαγγελματικούς φορείς κάθε πόλης.

Μέσα στον μήνα 5μελης ομάδα από μέλη του κόμματος και βουλευτές θα μετέχουν σε κομματική σύσκεψη στην πρωτεύουσα του κάθε νομού και στη συνέχεια θα ακολουθεί περιοδεία στην περιοχή. Το Σαββατοκύριακο την ομάδα θα ενισχύουν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα διοργανώνονται ειδικές εκδηλώσεις ακόμα και συνεντεύξεις τύπου.

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα