“Φουριόζος” μπήκε στην Άμεση Δράση ο Χρυσοχοΐδης- Στέλνει κόσμο προς ενίσχυση των περιπολιών

“Φουριόζος” μπήκε στην Άμεση Δράση ο Χρυσοχοΐδης- Στέλνει κόσμο προς ενίσχυση των περιπολιών
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη εδώ και τρεις ημέρες δέχεται κόσμο η Άμεση Δράση και θα συνεχίσει με τους στόχους να έχουν τεθεί προς ολοκλήρωση έως το τέλος του μήνα-Αποσπασμένοι οργανικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε υπηρεσίες φύλαξης πρώην βουλευτών και πρώην υπουργών επιστρέφουν στις θέσεις τους-Μαζί τους στέλνονται και από άλλες υπηρεσίες με σκοπό την ενίσχυση της αποδυναμωμένης στο πέρασμα των χρόνων Άμεσης Δράσης.

Θετικές εντυπώσεις και κλίμα αισιοδοξίας έχει προκαλέσει στην Αστυνομία «το κέφι για δουλειά» που επιδεικνύει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως προς την ενίσχυση ειδικά της Άμεσης Δράσης, με τελικό σκοπό την ενίσχυση των περιπολιών σε ολόκληρη την Αττική, όπως ήταν στο μέτρο του δυνατού τον καιρό της ίδρυσης της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αριθμούσε το πενταπλάσιο από τώρα προσωπικό.

Σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε αιφνιδιαστικά στην Άμεση Δράση ο Υπουργός όπου ζήτησε οι στόχοι να προχωρήσουν και αν είναι δυνατόν να έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις των ενισχύσεων στο προσωπικό έως τις 22 Ιουλίου, αν και δείχνει πιο πιθανό να φτάσουν έως και το τέλος του μήνα.

Εδώ και τρεις ημέρες στην Άμεση Δράση υποδέχονται συνεχώς συναδέλφους τους που ως οργανικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν αποσπαστεί σε υπηρεσίες φύλαξης πρώην πια βουλευτών και πρώην πια υπουργών, κατόπιν εφαρμογής των διαταγών που ζήτησε ο Υπουργός να εκδοθούν.

Ήδη λοιπόν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στην Άμεση Δράση και στόχος είναι αυτό να συνεχιστεί τουλάχιστον έως και τα τέλη του μήνα. Πέρα από τους οργανικούς που είχαν αποσπαστεί σε άλλες Υπηρεσίες και επιστρέφουν, στέλνονται και από άλλες Υπηρεσίες με άλλες διαταγές, επίσης προς ενίσχυση της Άμεσης Δράσης, ενώ ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη 1.500 αστυνομικών που θα διατεθούν στην πλειονότητά τους στην Άμεση Δράση και κατ’ επέκταση στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έως το τέλος του χρόνου.

Αντίστοιχη δέσμευση ανέλαβε και για την ενίσχυση του μηχανοκίνητου στόλου, καθώς αρκετές μοτοσικλέτες είναι κατά πολύ «γερασμένες» και ασύμφορες στην συντήρησή τους.

Σημειώνεται ότι στην διαδικασία της μεταφοράς προσωπικού δεν λείπουν οι προσφυγές όπως ήταν αναμενόμενο αλλά σε γενικές γραμμές δείχνει η όλη διαδικασία να τρέχει με μεγάλες ταχύτητες και σε αυτό όπως επισημαίνουν πολλοί αξιωματικοί βοηθάει το γεγονός ότι ο Υπουργός είναι γνώστης του αντικειμένου, ξέρει σε τι αναφέρεται και τι ακριβώς ζητάει, γνωρίζει τις διαδικασίες και δεν χρειάζεται επεξηγήσεις και περίοδο προσαρμογής.

Μία μικρή αποδυνάμωση αναμένεται στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με την επανίδρυση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ ή όπως αλλιώς θα λέγεται πλέον που δεν θα ανήκει στην Άμεση Δράση αλλά στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων το πιο πιθανό, για να ενταχθεί στο πλαίσιο αστυνόμευσης στη γενικότερη στρατηγική που εκπονείται για τα Εξάρχεια, ωστόσο ακόμα και αυτή η μικρή «πληγή», αναμένεται να επουλωθεί και με τις ενισχύσεις που δέχεται αυτή την περίοδο η Άμεση Δράση αλλά και με αυτές που θα ακολουθήσουν από τις νέες προσλήψεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα