Φυλάκιση 37,5 ετών στον Βεργή για καταπάτηση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΠΥΡΟΥΦΛΟΓΑΙΤΗ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΒΕΡΓΗΣ   ΦΩΤ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΠΥΡΟΥΦΛΟΓΑΙΤΗ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΒΕΡΓΗΣ ΦΩΤ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Σε πολυετή ποινή κάθειρξης καταδικάστηκε ερήμην του, για καταπάτηση δημόσιας γης ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» Δημοσθένης Βεργής που εφόσον συλληφθεί θα οδηγηθεί στην φυλακή

Βαριά καταδίκη συνολικής κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων» Δημοσθένη Βεργή, που απουσίαζε από το δικαστήριο, για υπόθεση καταπάτησης 452.000 τ.μ. δημόσιας γης κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Στον κ. Βεργή , που σύμφωνα με την απόφαση θα πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην φυλακή, το δικαστήριο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Συγκατηγορούμενοι του Δημοσθένη Βεργή στην υπόθεση καταπάτησης, που κηρύχθηκαν ένοχοι, ήταν ο πρώην δασάρχης Πεντέλης Νίκ. Παπακώστας και ένα ακόμη πρόσωπο που καταδικάστηκαν ο πρώτος σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5.000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Και στους δύο το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής τους. Στην υπόθεση είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε ακόμη δύο πρόσωπα που κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η επίδικη δημόσια γη που αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ. στον 'Αγιο Στέφανο Αττικής αξίας που υπερβαίνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, την οποία φαίνεται να διεκδικούσε ο Δημοσθένης Βεργής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος. Σύμφωνα με την κατηγορία οι εκτάσεις ήταν δασικές ή αναδασωτέες και ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ή -κάποιες από αυτές- στην ΕΥΔΑΠ.

Ο καταδικασθείς πρόεδρος του κόμματος των «Ελλήνων Οικολόγων» σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προέβαλε «δικαιώματα κυριότητας» για τα επίμαχα ακίνητα τα οποία μέσω πλαστογραφήσεων εμφανίζονταν ως μη δασικά.

Οι συγκατηγορούμενοι του που καταδικάστηκαν από το δικαστήριο κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως συνέταξαν εκθέσεις που χρησιμοποίησε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, το 1999, σε αγωγή του κατά του Δημοσίου, με την οποία διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την επίμαχη περιοχή.

SHARE:

24Media Network