Γ. Καμίνης: "Είναι νωρίς να πω αν θα είμαι υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων"

O Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης
O Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης EUROKINISSI

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" με τους Β. Σκουρή και Α. Σπανού. "Είναι νωρίς ακόμη" είπε ενώ διαβεβαίωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει την υποψηφιότητα Μπουτάρη για το δήμο Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει "συμμαχία ή μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ". Ο επικεφαλής της επιτροπής του ΚΙΝΑΛ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θύμισε τη δήλωση Μπουάρη "εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ" και τόνισε ότι "η γενική κατεύθυνση είναι όποιος έχει θητεύσει ως δήμαρχος ή περιφερειάρχης δικαιούται να είναι ξανά υποψήφιος εκτός αν υπάρχουν θέματα ηθικής ακεραιότητας".

"Στην αρχή της δεύτερης θητείας μου -θύμισε- είχα πει ότι θα πρότεινα στον Γ. Σακελλαρίδη να είναι αντιδήμαρχος αν το επέτρεπε η νομοθεσία. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι κατεξοχήν πεδίο συνεργασιών και συγκλίσεων. Είναι πεδίο που προετοιμάζεται η εθνική συνεννόηση".

ADVERTISING

Μιλώντας για το έργο του στο δήμο Αθηναίων είπε μεταξύ άλλων: "Πήγαμε τα τραπεζικά μας δάνεια κάτω από το 50%. Παραλάβαμε 200 εκ ευρώ δάνεια και σήμερα είμαστε στα 90, ενώ δεν υπάρχουν πια τα 60 εκ ευρώ χρέη προς προμηθευτές. Μειώνοντας τα δάνεια μπορούμε με την πλειοψηφία 2/3 να πάρουμε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδότηση για τις γειτονιές".

Εξέφρασε τη διαφωνία του με τη στάση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη που στηρίζει και συμμετέχει στα συλλαλητήρια για το σκοπιανό, τονίζοντας ότι "δεν πρέπει να γίνει με κάθε τίμημα η λύση του σκοπιανού. Αν υπάρξει συμφωνία με τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει πρέπει να τη στηρίξουμε".

Σε σχέση με την προοπτική του ΚΙΝΑ ανέφερε: "Θα είμαι ευχαριστημέμος με ένα διψήφιο ποσοστό. Είναι δύσκολο το εγχείρημα. Δεν θα πετύχει εύκολα. Το καινούργιο εν μέρει βγαίνει από το παλιό. Χωρίς εθνική συνεννόηση δεν μπορούμε να υπερβούμε την εποχή των μνημονίων". Υπερασπίστηκε το αίτημα της Φ. Γεννηματά για εκλογές εδώ και τώρα λέγοντας ότι "υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής βούλησης και κυβέρνησης και γι αυτό ζητάμε εκλογές. Εχουμε ένα πρόγραμμα πολύ σοβαρό και με βάση αυτό θα δούμε τις μετεκλογικές μας συνεργασίες".

SHARE:

24Media Network