Γ. Κατρούγκαλος προς Α. Λοβέρδο: Φωνάζει ο κλέφτης! Καλύτερα να κοιτάξουν την υπεράσπισή τους

Γ. Κατρούγκαλος προς Α. Λοβέρδο: Φωνάζει ο κλέφτης! Καλύτερα να κοιτάξουν την υπεράσπισή τους
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

Φουλ επίθεση εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 247.

“Ο κ. Λοβέρδος μου θυμίζει τον κλέφτη που τον πιάνουν στο παζάρι να κλέβει και φωνάζει κλέφτης-κλέφτης. Δεν υπάρχει ούτε σκιά σκανδάλου διαφθοράς πάνω από αυτή την κυβέρνηση σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο προηγούμενο πολιτικό κατεστημένο. Καλύτερα να κοιτάξουν την υπεράσπισή τους”.

Το σχόλιο αυτό έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ρ/σ 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, αναφερόμενος σε όσα είχε πει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Α. Λοβέρδος για προανακριτική επιτροπή από την επόμενη Βουλή σε σχέση με την τραγωδία στο Μάτι. Ο κ. Κατρούγκαλος θύμισε ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει μπει στο αρχείο.

Κατά τα άλλα: Υπάρχει κινητικότητα (για την πραγματοποίηση συνάντησης κορυφής για το προσφυγικό” δήλωσε ο ΑΝΥΠΕΞ επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ρ/σ 24/7. “Το μεταναστευτικό -συνέχισε- συμπυκνώνει ένα διπλό πρόβλημα, αυτή καθαυτή τη ροή μετακίνησης προσφύγων που θλελουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια ή τον πόλεμο, ενώ αντανακλά την πολιτική κρίση της Ευρώπης.

Η ΕΕ δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης, ενώ το βασικό διακύβευμα αφορά το όραμα για το μέλλον των ευρωπαϊκών κοινωνιών, αν θα στηριχθούν τα μεσαία στρώματα. Επομένως, διαμορφώνονται νέα πολιτικά μέτωπα στην Ευρώπη και στην χώρα μας”.

Σε σχέση με την ενίσχυση της παρουσίας των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση είπε ότι μπορεί να μην υπάρχει πια “ως συνδετικός κρίκος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το τέλος των μνημονίων, υπάρχει όμως η ανάγκη να καταπολεμήσουμε τη διαπλοκή”. “Η στρατηγική μας -συνέχισε- κατατείνει στη δημιουργία προοδευτικής συμμαχίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργαστούμε με προσωπικότητες του συντηρητικού χώρου που αποδέχονται τις απόψεις μας για το κοινωνικό κράτος. Αυτός ο ανασχηματισμός δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την υπουργοποίηση της κας Παπακώστα η οποία εκφράζει την εθνική γραμμή επί του εθνικού ζητήματος, του μακεδονικού”.

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι “υπό προθεσμία δεν είναι η κυβέρνηση, παρά την αντίθεση των ΑΝΕΛ στη συμφωνία των Πρεσπών για την κύρωση της οποίας υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία”.

“Η συμφωνία των Πρεσπών -εξήγησε- ήταν η καλύτερη δυνατή. Αφαιρέσαμε τα δόντια του αλυτρωτισμού. Μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε διπλωματικό κεφάλαιο στις σχέσεις μας με την Τουρκία”.

Ο ΑΝΥΠΕΞ υποστήριξε ότι “η ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ ταυτίζεται ουσιωδώς με την ΝΔ ως προς το στόχο της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Υπάρχουν αντίθετες απόψεις όχι μόνο σε επόπεδο βάσης, αλλά και σε επίπεδο στελεχών. Η αντίθεση σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι ανάμεσα στη συντηρική παράταξη που ρέπει προς την ακροδεξιά και την προοδευτική παράταξη”.

Σχολιάζοντας την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλοτ, τόνισε: “Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική ασφάλιση. Υιοθετώντας μια από τις πιο δυνατές κραυγές του νεοφιλελευθερισμού αποδεικνύει ότι αυτό που εκφράζει δεν είναι κεντρώος εκσυγχρονισμός, είναι νεοφιλελευθερισμός με ακροδεξιές απολήξεις. Αν βγάλεις εισφορές της τάξης του 30% ο μόνος τρόπος για να ισορροπήσει το ασφαλιστικό είναι να μειωθούν κατά 30% οι συντάξεις. Η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου συνεπάγεται μόνο τη μείωση των εισφορών. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα έχει επίπτωση στο εισόδημα των συνταξιούχων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα