Γ. Σαρακιώτης: Το ΕΣΡ να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες

Γ. Σαρακιώτης: Το ΕΣΡ να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες

Για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν, των τηλεοπτικών αδειών καθώς και το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στην Ελβετία μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Αν δούμε τα δισεκατομμύρια που έχουν χαθεί στην υγεία, θα δούμε ότι μιλάμε για πολλά μνημόνια και πολλά δάνεια» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “Αντίμετρα” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης.

Πρόσθεσε ότι η υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν είναι ένα δείγμα για τη λειτουργία ενός συστήματος. «Ήρθαν στη Βουλή εκατοντάδες σελίδες με ονόματα για αιτήματα και ρουσφέτια στο συγκεκριμένο νοσοκομείο» σημείωσε και πρόσθεσε «φανταστείτε τι θα γίνει μόλις φτάσουμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τη φαρμακευτική δαπάνη».

Αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, για την υπόθεση του Noor1, είπε ότι ο υπουργός δεν μπορούσε να αδιαφορήσει. «Είναι ένας ισοβίτης, αλλά όταν σου λέει ότι κινδυνεύει η ζωή του, στη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ευρώπη και έχουμε επτά νεκρούς κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τότε ο υπουργός δεν μπορεί να μην μιλήσει μαζί του» είπε ο κ. Σαρακιώτης και σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor1 κρύβει πολλά συμφέροντα.

Πρόσθεσε ότι “είναι θέμα της δικαιοσύνης και πρέπει να μείνει ελεύθερη να ψάξει τι έχει συμβεί και όχι εξεταστικής επιτροπής”.

Για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι το δημόσιο έχει χάσει πολλά χρήματα και θα πρέπει το ΕΣΡ να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες. “Καλώς το και ας άργησε”, είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στη ΝΔ είπε “ότι οι 7 άδειες δεν είναι 4, αλλά δεν είναι απεριόριστες που θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Ζήτησε οι ανεξάρτητες αρχές να είναι στην αναθεώρηση του Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι πρέπει όλοι να αφήσουν την κομματική τους ταυτότητα όταν μιλούν για το Σύνταγμα.

Για το ναυάγιο της διάσκεψης στην Ελβετία για το Κυπριακό, είπε η αποτυχία οφείλεται στην Τουρκία, η οποία δεν κατέθεσε γραπτώς ούτε καν εναλλακτικές προτάσεις γιατί δεν θέλει επίλυση του Κυπριακού. «Είναι η σχολή κατοχής της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα