Γ. Σταθάκης: “Ο προϋπολογισμός δεν θα προβλέπει περικοπή συντάξεων”

Γ. Σταθάκης: “Ο προϋπολογισμός δεν θα προβλέπει περικοπή συντάξεων”
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης Eurokinissi

Την άποψη ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται και χωρίς μειώσεις συντάξεων εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον News 24/7 στους 88,6, ενώ προανήγγειλε και την κατεδάφιση περίπου 600 ακόμη αυθαιρέτων στην Αττική.

“Πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει η περικοπή των συντάξεων, σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Κατά τη γνώμη μου ο προϋπολογισμός δεν θα περιλαμβάνει περικοπή των συντάξεων και αναφερόμαι και στο προσχέδιο που θα σταλεί στην Κομισιόν. Τα επιχειρήματά μας είναι ισχυρά. Εχουμε τα στοιχεία για να πείσουμε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι εκπληρώνονται και χωρίς μειώσεις συντάξεων”. Τις εκτιμήσεις αυτές διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο κ. Σταθάκης, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στα Σκόπια για να συζητήσει θέματα ενεργειακής συνεργασίας, διαβεβαίωσε ότι “δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης πρόθεση κατάργησης της Διαύγειας”. Αναφερόμενος στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων είπε ότι

“Έκλεισε ο πρώτος κύκλος στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, υπάρχουν 500-600 πρωτόκολλα στο υπουργείο, πρόκειται κυρίως για το παραλιακό μέτωπο, για  ρέματα και αναδασωτέες περιοχές”. “Θα γίνουν -συνέχισε-  κατεδαφίσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εχουμε φτιάξει ισχυρό νομικό-θεσμικό πλαίσιο που αποτρέπει την αυθαίρετη δόμηση, αυξήσαμε τα πρόστιμα για παράβαση στο ύψος της αξίας του ακινήτου για όσα έχουν κατασκευαστεί από το 2011 και μετά. Με τα τοπικά χωρικά σχέδια τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο που θα φτάσει από το 25% στο 75% το 2020, η χώρα έχει τις προϋποθέσεις να εναρμονιστεί πλήρως με το κοινοτικό παράδειγμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα