Γαλάζιο άρωμα γυναίκας: Νέες υποψήφιες στις εθνικές εκλογές με τη ΝΔ

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Από το Μητρώο Στελεχών η αξιωματική αντιπολίτευση θα αντλήσει νέα πρόσωπα για τα ψηφοδέλτια, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες, ιδίως της νεότερης γενιάς

Οι ανακοινώσεις του συνόλου των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές αργούν ακόμη και θα συναρτηθούν από το χρόνο προσφυγής τελικά στις κάλπες, αλλά φυσικά έχουν κλειδώσει ουκ ολίγοι νέοι υποψήφιοι, με το Μητρώο Στελεχών να αποτελεί μία από τις δεξαμενές άντλησης νέων προσώπων.

Η ανανέωση εξάλλου, σε συνδυασμό με την εμπειρία των νυν βουλευτών, είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, από το Μητρώο Στελεχών έχουν ξεχωρίσει περίπου 30 γυναίκες, που διεκδικούν μία θέση στις γαλάζιες λίστες.

ADVERTISING

Οι ανακοινώσεις αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνουν πριν το συνέδριο του Δεκεμβρίου, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε όλοι οι υποψήφιοι (πλην ορισμένων μεταγραφών και νέων προσώπων γνωστών στο ευρύ κοινό που ανακοινώθηκαν μετά από συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και των κομματικών στελεχών και νυν βουλευτών που θα είναι υποψήφιοι στους τρεις νέους τομείς της πρώην Β΄ Αθηνών) να ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο και πιθανότατα κοντά στις εθνικές εκλογές. Και αυτό προκειμένου να μην δοθεί το περιθώριο σε μικρότερα κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ όπως οι ΑΝΕΛ να προσεγγίσουν δυσαρεστημένους που θα μείνουν εκτός. Σε κάθε περίπτωση, ορισμένα πρόσωπα έχουν ήδη κλειδώσει και το Μοσχάτο θέλει βεβαίως και όσο περισσότερες γυναίκες στα ψηφοδέλτια.

Στην Α΄Αθήνας μία νέα υποψηφιότητα προερχόμενη από το Μητρώο Στελεχών θα είναι αυτή της 39χρονης δικηγόρου Σοφίας Νικολάου. Με καταγωγή από την Εύβοια, διευθύνει τη δική της δικηγορική εταιρεία από το 2004 και τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει αρκετές συζητήσεις σε γειτονιές της Αθήνας, με βασικά αντικείμενα την οικονομία και την ασφάλεια, με πιο πρόσφατη τη διεθνή ημερίδα με θέμα: «Ασφάλεια και Κοινωνική Ανοχή τον 21ο αιώνα: Νέες Προκλήσεις», σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Μελετών.

Γαλάζιο άρωμα γυναίκας: Νέες υποψήφιες στις εθνικές εκλογές με τη ΝΔ
Σοφία Νικολάου

Στη Μαγνησία, μία ακόμη γυναίκα της νέας γενιάς προερχόμενη από το Μητρώο Στελεχών, η Κατερίνα Πατσόγιαννη, έχει κλειδώσει για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Στέλεχος της δημόσιας διοίκησης με πείρα στο σχεδιασμό συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων όσο και στη διαχείριση και τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, έχει εκπροσωπήσει τη χώρα σε μονάδες διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε διεθνή φόρα. Δραστηριοποιείται στους τομείς της ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και έχει ασχοληθεί με την διαμόρφωση πολιτικών για την προστασία του παιδιού.

Η Κατερίνα Πατσογιάννη
Η Κατερίνα Πατσογιάννη

Η δικηγόρος Σοφία Τόλια θα δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών με τη ΝΔ στην Καρδίτσα. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλά αγγλικά, γερμανικά και ρώσικά. Είναι πρώην πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Καρδίτσας και πρώην μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου για αρκετά χρόνια.

Η Σοφία Τόλια
Η Σοφία Τόλια

Στη Λάρισα μία νέα γυναίκα που επιλέχθηκε μέσω του Μητρώου Στελεχών, είναι η Αθηνά Σιαφαρίκα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τύρναβο, αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Νομική Αθηνών και, στη συνέχεια, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε διεθνή δικηγορική εταιρία στις Βρυξέλλες και σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος με ειδίκευση στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό δίκαιο.

Η Αθηνά Σιαφάκα
Η Αθηνά Σιαφάκα

Η πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος διοίκησης μεγάλων, εγχώριων και διεθνών, επιχειρήσεων,Βάσω Κόλλια θα είναι υποψήφια στην Ανατολική Αττική. Από το 2013 έως το 2015 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών, θέση από την οποία ολοκλήρωσε δίκτυο δομών για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, με Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. Από το 2004 εως το 2007 διατέλεσε Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας, όπου θεσμοθέτησε τα Τοπικά Συμβούλια Νέων.

Η Βάσω Κόλλια
Η Βάσω Κόλλια

Δύο ακόμη γυναίκες υποψήφιες που προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών είναι η Μαρία Καλαγιά στην Α΄ Πειραιώς και η γιατρός Φανή Πατρή στην Πιερία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πενήντα υποψήφιους βουλευτές και ευρωβουλευτές ανακοίνωσε η ΝΔ

Νέοι από την ΟΝΝΕΔ στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

SHARE:

24Media Network