Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η συζήτηση στη Βουλή – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Διαβάζεται σε 2'
vouli
Βουλή INTIME

Με συνθήκες ευρύτατης συναίνεσης ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ολομέλεια της Βουλής, πριν την αυριανή ψηφοφορία του.

Ήδη από τη συνεδρίαση των επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης & Δικαιοσύνης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Ισότητας τις προηγούμενες ημέρες, καταγράφθηκε η θετική στάση της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Νέας Αριστεράς. Δηλαδή μία ευρύτατη συναίνεση.

Τα κόμματα αυτά συναθροίζουν 243 βουλευτές. Όμως είναι η αυριανή ψηφοφορία είναι αυτή η οποία θα καθορίσει πόσοι από αυτούς θα ψηφίσουν «υπέρ».

Αυτό εξαιτίας του ότι δεκάδες βουλευτές της Ν.Δ (ίσως και 70) φέρεται ότι θα επιλέξουν να καταψηφίσουν η να απέχουν. Επίσης λόγω του ότι διαφωνίες -μικρότερης έκτασης- καταγράφονται και στα υπόλοιπα κόμματα που η επίσημη θέση τους είναι η υπερψήφιση του προτεινόμενου νόμου.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετρούν λοιπόν ξανά τα “ναι”, τα “όχι” και τα… ίσως των γαλάζιων βουλευτών. Τα κουκιά βέβαια βγαίνουν για να περάσει το νομοσχέδιο.

Για την κυβέρνηση όμως είναι κρίσιμες οι πολιτικές εντυπώσεις που θα δημιουργήσει ο αριθμός των διαρροών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φροντίσει βέβαια να απενοχοποιήσει την αποχή με σκοπό να διαχειριστεί έτσι το πολιτικό κλίμα. Διότι το Μαξίμου θα προσπαθήσει να βάλει στην πολιτική ζυγαριά μόνο αυτούς που θα καταψηφίσουν και όχι αυτούς που θα απέχουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα