Γαβρόγλου εναντίον Μητσοτάκη: "Απορριπτικός και κυνικός"

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου EUROKINISSI

Βέλη εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για το θέμα των διορισμών των εκπαιδευτικών.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Κώστας Γαβρόγλου δεν άφησε αναπάντητη την ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του την Δευτέρα για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών (δεν δεσμεύομαι, θα εξετάσω πρώτα τα κενά).

Ο Υπουργός Παιδείας είπε αρχικά ότι «ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέλους εκφράστηκε με ειλικρινή τρόπο για τα θέματα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Η Κυβέρνηση μας δεσμεύτηκε για 15.000 διορισμούς σε μία τριετία, και με άμεσο διορισμό 4.500 μονίμων εκπαιδευτικών το 2019.

Ο κ. Μητσοτάκης με απόλυτη σαφήνεια δήλωσε ότι δεν θέλει διορισμούς. Τόσο απλά. Τόσο κυνικά. Τόσο απορριπτικός των αναγκών της εκπαίδευσης".

Ο κ. Γαβρόγλου κατέληξε τονίζοντας ότι "η Κυβέρνηση μας συνεπής στον προγραμματισμό της προχωράει στους μόνιμους διορισμούς. Ο κ. Μητσοτάκης συνεπής με τις αρχές του, δεν θέλει κανέναν διορισμό. Εξάλλου οι 2.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις που υπέγραψε ως Υπουργός, τον ίδιο στόχο υπηρετούσαν: Απαξίωση της δημόσιας Εκπαίδευσης, προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αναμένω, όπως και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να λύσουν τη σιωπή τους και να τοποθετηθούν έστω και καθυστερημένα για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Παιδείας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απλά συγχωνεύθηκαν

SHARE:

24Media Network