Γεννηματά κατά Μητσοτάκη – ‘Δεξιάς’ για παιδεία – ιδιωτικοποιήσεις

Γεννηματά κατά Μητσοτάκη – ‘Δεξιάς’ για παιδεία – ιδιωτικοποιήσεις
Discussion on Education at the plenary hall of the Greek parliament, on September 28, 2016 / , , 28 2016. SOOC

Συνεχείς αναφορές της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις διαφορές της από Μητσοτάκη και ΝΔ. Σκληρή επίθεση και στον πρωθυπουργό εφ’ όλης της ύλης.

Τις διαφορές του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη «Δεξιά» υπογράμμισε κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία η Φώφη Γεννηματά στέλνοντας σαφές μήνυμα στα στελέχη του κόμματος που πιέζουν για προσέγγιση με την γαλάζια παράταξη.

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που εξαπολύει επίθεση αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα η κυρία Γεννηματά αξιοποίησε το βήμα της Βουλής για να ασκήσει κριτική όχι μόνο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον κ. Μητσοτάκη και μάλιστα με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για την ποιότητα της αντιπολίτευσης της ΝΔ. Ενδεικτική ήταν η αναφορά της στο θέμα της αριστείας. «Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ η αριστεία είναι ρετσινιά. Για τον κ. Μητσοτάκη η αριστεία είναι το μέσο αναπαραγωγής της ελίτ. Για εμάς τους σοσιαλιστές είναι προτεραιότητα στην εκπαίδευση: θέλουμε άριστες πρακτικές στα σχολεία και τα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» δήλωσε παίρνοντας αποστάσεις από τη ΝΔ.

Άσκησε, όμως, κριτική στον κ. Μητσοτάκη και για τον μεταρρυθμιστικό του χαρακτήρα. «Με δάνειο μεταρρυθμιστής δεν γίνεστε» είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, σχολίασε την αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γυρνάει την Παιδεία στη δεκαετία του 80 για να αναδείξει τις διαφορές του ΠΑΣΟΚ. «Μακάρι να γυρνούσε η Παιδεία στη δεκαετία του 80. Όλες οι μεγάλες αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία φέρουν ανεξίτηλα και διαχρονικά την σφραγίδα της Δημοκρατικής Παράταξης. Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο , στον Γεώργιο Παπανδρέου, στον Ανδρέα και τις Κυβερνήσεις του» είπε. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε αποστάσεις και από τις προτάσεις της ΝΔ υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, όχι η υποκατάσταση του από το ιδιωτικό» είπε δίνοντας το ξεχωριστό στίγμα της.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε όμως διμέτωπη επίθεση σε Τσίπρα και Μητσοτάκη και για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ειδικότερα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υποτάχθηκε στις αξιώσεις των δανειστών και δεν προσήλθε χθες από την Βουλή κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων. Στηλίτευσε, όμως, την απουσία και του κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «κρύφτηκε» γιατί δεν έχει να πει τίποτε για τις ιδιωτικοποιήσεις. «Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει τον πρωθυπουργό να υλοποιεί αυτές πολιτικές που είναι στον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης ατζέντας της Δεξιάς» ανέφερε η κυρία Γεννηματά.

Να παρέμβει τώρα ο εισαγγελέας για τις τηλεοπτικές άδειες

Σχολιάζοντας εντωμεταξύ τις αναφορές του κ. Τσίπρα για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έριξε «μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ Channel» επειδή αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός της. Ζήτησε, μάλιστα, την συνολική ακύρωση του διαγωνισμού και προέτρεψε εκ νέου την Δικαιοσύνη να παρέμβει. «Είναι η ώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας. Υπάρχει εισαγγελέας σε αυτόν τον τόπο;» διερωτήθηκε η κυρία Γεννηματά.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα