Γεννηματά: Αφού κατέρρευσαν οι “Γέφυρες” επανέρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis

Γεννηματά: Αφού κατέρρευσαν οι “Γέφυρες” επανέρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis
Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πήρε τον λόγο κατά την συζήτηση του αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis κι υπογράμμισε ότι «είναι στρατηγική επιλογή του Μαξίμου να οδηγήσει την χώρα στις εκλογές μέσα στην λάσπη».

«Αφού κατέρρευσαν με κρότο οι «Γέφυρες» με την Κεντροαριστερά επανέρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis» επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά παίρνοντας τον λόγο κατά την συζήτηση του αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis.

Η Φ. Γεννηματά επισήμανε ότι «είναι στρατηγική επιλογή του Μαξίμου να οδηγήσει την χώρα στις εκλογές μέσα στην λάσπη» και σχολίασε ότι η υπόθεση Novartis επανέρχεται στις πιο βολικές για την κυβέρνηση συγκυρίες, όπως συνέβη αρχικά με την κορύφωση της αντίδρασης για την Συμφωνία των Πρεσπών. Η Φ. Γεννηματά μίλησε για «σπάνια ενορχήστρωση εισαγγελίας και κίτρινου Τύπου» σε σχέση με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis κατονομάζοντας την εφημερίδα «Documento» και τους αρμόδιους εισαγγελείς που «μελέτησαν όλοι την ίδια ημέρα την δικογραφία κι έκριναν ότι η υπόθεση πρέπει να διαβιβαστεί στην Βουλή».

Η Φ. Γεννηματά επέκρινε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχτηκε την άρση της ασυλίας των Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη επικαλούμενος το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, ενώ δεν απέφυγε κι αναφορές στην αθώωση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου η οποία «εκθέτει» την «Καραμανλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προχωρά σε ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής γιατί «νιώθετε την ανάσα μας και φοβάστε». Η Φ. Γεννηματά τόνισε ότι «η αλήθεια θα λάμψει όπως και το 1989» κι ότι «εμείς θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα