Γεννηματά προς Τσίπρα: Με την Κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα

Γεννηματά προς Τσίπρα: Με την Κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα
Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πήρε τον λόγο για δεύτερη φορά για να απαντήσει σε όσα της καταλόγισε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή του τοποθέτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Με την Κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα, go back κ. Τσίπρα, τέσσερα χρόνια είναι αρκετά» τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η οποία απάντησε σε όσα καταλόγισε στο κόμμα της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή του τοποθέτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Φ. Γεννηματά επανέλαβε την κριτική της προς την κυβέρνηση για έλλειψη διάθεσης καλλιέργειας εθνικής συναίνεσης για την Συμφωνία των Πρεσπών παρατηρώντας ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Η Φ. Γεννηματά καταδίκασε «απερίφραστα» τις επιθέσεις κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε όμως στο κυβερνών κόμμα ότι «έχει έρθει ή ώρα να κοιταχτείτε στον καθρέφτη», καθώς δεν έχει καταδικάσει τις επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έγιναν «με την ανοχή σας, ίσως και την καθοδήγησή σας».

Η Φ. Γεννηματά σχολίασε και τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι ο Ζόραν Ζάεφ είναι σοσιαλιστής σημειώνοντας ότι «γι’ αυτό εξασφάλισε τα συμφέροντα της χώρας του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Η Φ. Γεννηματά χαρακτήρισε «ψέματα» τα σχετικά με την Συμφωνίας της Αχρίδας παρατηρώντας ότι ήταν εσωτερική υπόθεση της ΠΓΔΜ και δεν αφορούσε την κυβέρνηση Σημίτη.

«Ψέματα» χαρακτήρισε η Φ. Γεννηματά και το ότι η ονομασία ΠΓΔΜ συνδέεται με την Ενδιάμεση Συμφωνία και την κυβέρνηση Παπανδρέου θυμίζοντας ότι η ονομασία αυτή καθιερώθηκε τον Απρίλη του 1993 όταν η γειτονική χώρα μπήκε στον ΟΗΕ.

Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρέμβει για τις καταγγελίες Καμμένου;

Όσον αφορά την διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου, η Φ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι αυτό δεν είναι κάτι που αφορά τον πρωθυπουργό ο οποίος «εκτίθεται κι εκθέτει». Τέλος, η Φ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τις συμβούλους του Αλ. Τσίπρα και τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη αναρωτώμενη «επιτέλους υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρέμβει;» και σχολιάζοντας ότι κανένας εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει ακόμα για τις καταγγελίες του Π. Καμμένου για χρηματισμό κυβερνητικών στελεχών από τον Τζορτζ Σόρος.

Ξυδάκης: Τα κόμματα διαλύονται όταν δεν έχουν κάτι να πουν

Στην Φ. Γεννηματά απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης ο οποίος σχολίασε δηκτικά ότι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πήρε ξανά τον λόγο γιατί «αισθάνεται την ανάγκη να συμπληρώσει την αδύναμη παρουσία της και να υπερασπιστεί το καταρρέον κόμμα της». Όσον αφορά τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντροαριστεράς, ο Ν. Ξυδάκης παρατήρησε ότι «τα κόμματα διαλύονται όταν δεν έχουν κάτι να πουν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα