Γεωργιάδης: Η ΝΔ θα επαναφέρει τους ιερείς στο Δημόσιο

Γεωργιάδης: Η ΝΔ θα επαναφέρει τους ιερείς στο Δημόσιο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi Sports

Για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας - Κράτους και τις προκαταρκτικές για την Υγεία, μίλησε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε τέτοια νομοθέτηση ενόψει εκλογών, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του ρ/σ News 24/7 στους 88,6, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Γαβρόγλου.

Δήλωσε ωστόσο ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το νόμο και θα επαναφέρει τους ιερείς στο Δημόσιο. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να κάνει ρουσφέτια 10.000 στο Δημόσιο αλλά υποτίμησε την αντίδραση των κληρικών.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου είπε ότι έγινε, αλλά όχι με αντικείμενο τη συμφωνία με τον Τσίπρα και ότι είναι τακτικές οι επαφές του Προέδρου της ΝΔ με τον Αρχιεπίσκοπο. “Εμείς δεν επιτιθέμεθα στον Ιερώνυμο” είπε και συμπλήρωσε ότι “Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα είναι προς όφελος και του κράτους και της εκκλησίας”.

Μίλησε για απόλυση ουσιαστικά των κληρικών γιατί αν όπως είπε η τρόικα ζητήσει στο μέλλον περικοπή των επιδομάτων οι ιερείς θα χάσουν τα λεφτά τους.

Αναφορικά με τη συνέντευξη Γαβρόγλου, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι “Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει ο Τσίπας σε εκλογές με όλη την εκκλησία απέναντί του. Έχει προσπαθήσει να έχει καλή σχέση με τον Ιερώνυμο και την εκκλησία, κάτι που φέρνει σε δύσκολη θέση τον κ. Φίλη”.

Ανέφερε ότι είναι μηδενική η πιθανότητα να νομοθετήσει η κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση, η ΝΔ δεσμεύεται να καταργήσει το νόμο και να επαναφέρει τους κληρικούς στο Δημόσιο. “Βασική αρχή της ΝΔ είναι ότι δεν θα κάνουμε απολύσεις στο Δημόσιο. θα κρατήσουμε την αναλογία του 1 προς 5 στο Δημόσιο και άρα ο αριθμός των υπαλλήλων θα μειώνεται φυσικά μέσω των συνταξιοδοτήσεων ούτως ώστε να γίνουν φοροελαφρύνσεις στον ιδιωτικό τομέα” ανέφερε.

“Ο Τσίπρας λέει ότι είναι άθεος και πηγαίνει στο Άγιο Όρος και μένει 25 λεπτά με την εικόνα της Παναγίας” δήλωσε για τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε δύο προκαταρκτικές, τη μία για το θέμα της ΔΕΠΑ που είπε πως είναι ο ορισμός του ειδικού δικαστηρίου για τους υπουργούς που θα κατονομάσει ο Κιτσάκης και την άλλη για την εκμίσθωση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Μίλησε επίσης για 7 έως 15 εξεταστικές στην επόμενη Βουλή. για τη Novartis επανέλαβε ότι θα αρθεί η προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων. “Δεν υπάρχει καραμανλική συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ” είπε χαρακτηριστικά.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα