Γεωργιάδης: Όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών οι πολίτες

Συνάντηση του υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους διοικητές των Νοσοκομείων της επικρατείας την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Συνάντηση του υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους διοικητές των Νοσοκομείων της επικρατείας την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών που απεργούν είναι οι πολίτες δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Απαράδεκτη η πρακτική των φαρμακοποιών... αντί να ανοίξουν 200 φαρμακεία, άνοιξαν 50 φαρμακεία με συνέπεια την ταλαιπωρία του κόσμου. Αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κόσμου... χρησιμοποιούν τον κόσμο ως όμηρο των συνδικαλιστικών τους επιδιώξεων» είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε και για πόλεμο των φαρμακοποιών ενάντια στην κοινωνία. Εξήγησε πως με τις διατάξεις «τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία. Μπορεί να συστεγάζεται, όμως, φαρμακείο με φαρμακοποιό ως ξεχωριστή επιχείρηση, με ξεχωριστό ΑΦΜ και ξεχωριστή ταμειακή μηχανή».

Για τη μετάταξη των οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ξεκινάει 9 Απριλίου, θα τελειώσει σε 1 μήνα και στόχος είναι μια ενιαία δομή οδηγών ασθενοφόρων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση περισσότερου κόσμου και την κάλυψη περισσότερων κενών.

SHARE:

24Media Network