Φωτιά στην Πάτρα: Πότε θα ξαναλειτουργήσει το Καραμανδάνειο

Διαβάζεται σε 2'
Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, Πάτρα
Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, Πάτρα ΕUROKINISSI

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις ζημιές που σημειώθηκαν από τη μεγάλη φωτιά το μεσημέρι της Τρίτης.

Την είδηση ότι το Καραμανδάνειο νοσοκομείο που είχε υποστεί ζημιές από την χθεσινή φωτιά ανοίγει αύριο Πέμπτη επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα για να εποπτεύσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «τα υποχρεωτικά μέτρα είναι η τελευταία λύση που έχει στα χέρια του το κράτος, αλλά από την άλλη δεν μπορώ και ως υπουργός Υγείας να υποκρίνομαι ότι ένα νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς παθολόγο».

«Έχω έρθει να δω τις ζημιές. Όπως ξέρετε η φωτιά επεκτάθηκε και έπληξε και το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδος» πρόσθεσε ο υπουργός τονίζοντας ότι στο επόμενο 24ωρο το νοσοκομείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά.

Στις δηλώσεις του παρουσία του προσωπικού του νοσοκομείου ο κ. Γεωργιάδης έδωσε τα εύσημα στους αρμοδίους για την έγκαιρη αντίδρασή τους την ώρα της φωτιάς:

«Θέλω να συγχαρώ τον διοικητή της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας ο οποίος με ενημέρωσε και άμεσα προλάβαμε να κάνουμε τη μεταφορά των ασθενών πολύ πριν τεθεί ότι κίνδυνος στη ζωή κάποιου ασθενή. Θέλω να συγχαρώ τη διοικήτρια και όλο το προσωπικό γιατί το σύστημα λειτούργησε πολύ καλά».

Όπως εξήγησε, αύριο, το νοσοκομείο θα λειτουργήσει κανονικά, αλλά σήμερα παραμένει κλειστό για να καθαριστεί και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν τοξικές αναθυμιάσεις σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται από τα γειτονικά νοσοκομεία.

«Η ποιότητα του αέρα είναι μία σημαντική ανησυχία, αλλά γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καθαρή και ασφαλής για την επιστροφή των ασθενών» σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια των οποίων προστέθηκαν και σωλήνες νερού που συνέβαλαν στην έγκαιρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σημείωσε μάλιστα ότι «θα μπορούσε αυτή η φωτιά να κάψει όλο το νοσοκομείο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα