Γεραπετρίτης: Προεκλογικό ρουσφέτι στα ταξί

Γεραπετρίτης: Προεκλογικό ρουσφέτι στα ταξί
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

"Άμεσα" ανταποκρίθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε αίτημα της Ομοσπονδίας Ταξί και ικανοποίησε αίτημα του κλάδου με υπουργική απόφαση.

Μόλις δεκατέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, και με τη Βουλή κλειστή, η κυβέρνηση δεν παραλείπει να κάνει εξυπηρετήσεις της τελευταίας στιγμής.

Οπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ταξί, ο υπουργός Επικρατείας (και εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών) Γιώργος Γεραπετρίτης δέχθηκε αντιπροσωπεία της και προχώρησε “στην έκδοση υπουργικής απόφασης και έκδοσης εγκυκλίου για το νόμιμο τρόπο λειτουργίας των Ε.Ι.Χ ενοικιαζόμενων μετα οδηγού αλλά και των διαμεσολαβητών του αρ.13 του Ν.4530/18”.

Εκφράστηκε, παράλληλα, η ικανοποίηση της Ομοσπονδίας αφού όπως τονίζεται χαρακτηριστικά ο Υπουργός “ανταποκρίθηκε άμεσα”.

Η συνάντηση έγινε και με αφορμή τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει πριν από μέρες στη Ρόδο μεταξύ της πλατφόρμας της Uber και οδηγών ταξί που κατέληξε μάλιστα σε ξυλοδαρμούς.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας έχει ως εξής:

Η Ομοσπονδία μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην Περιφέρεια του Αιγαίου και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από την πλατφόρμα της UBER με συντονισμένες κινήσεις του Προεδρείου, ξεκίνησε επαφές με τον Γ.Γ του Υπουργείου Μεταφορών κ. Ξιφαρά Γιάννη.

Ο Γ. Γραμματέας σε πλήρη συνεργασία με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας συντόνισε και συγχρόνως μετέφερε στον Υπουργό Μεταφορών κ. Γεραπετρίτη, την δραστηριότητα της συγκεκριμένης πλατφόρμας που εκτελούσε μεταφορικό έργο με Ε Ι.Χ. σε βάρος των συναδέλφων ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ σε όλα τα νησιά που υπάρχει το μισάωρο και όχι μόνον.

Η ανταπόκριση της κυβέρνησης και του Υπουργού κ.Γεραπετρίτη ήταν άμεση.

Στη συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό και τον Γ. Γραμματέα συζητήθηκαν τα θέματα:

α) Τα Ε.Ι.Χ να λειτουργούν αυστηρά κάτω από συγκεκριμένους κανόνες.

β) Ξεκάθαρος διαχωρισμός του ρόλου και του έργου των Ε.Ι.Χ από το έργο των ΤΑΞΙ.

γ) Ο μη νόμιμος τρόπος λειτουργίας των εφαρμογών .

Κατόπιν όλων αυτών το Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε άμεσα την έκδοση υπουργικής απόφασης και έκδοσης εγκυκλίου για το νόμιμο τρόπο λειτουργίας των Ε.Ι.Χ ενοικιαζόμενων μετα οδηγού αλλά και των διαμεσολαβητών του αρ.13 του Ν.4530/18.

Επίσης η Κυβέρνηση θα μελετήσει ξανά το θέμα της αδειοδότησης των εταιρειών που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές πλατφόρμες λόγω νομικής συνθετότητας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα