Γεροβασίλη: Όψιμο ενδιαφέρον της ΝΔ για την Ασφάλεια, επειδή χάνει στο πεδίο της οικονομίας

Γεροβασίλη: Όψιμο ενδιαφέρον της ΝΔ για την Ασφάλεια, επειδή χάνει στο πεδίο της οικονομίας
Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή Eurokinissi

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέκρινε την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά το είχε κλείσει λόγω των εμπρηστικών επιθέσεων που δεχόταν.

«Όψιμο ενδιαφέρον για την Ασφάλεια» καταλόγισε στην ΝΔ από την Βουλή η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας με αρνητικό τρόπο την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης μετά την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε. Η Όλ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι καθημερινά καταγράφεται πτώση στην «μικρή» εγκληματικότητα κι ότι «η δουλειά γίνεται χωρίς εντυπωσιασμούς» παρατηρώντας ότι η ΝΔ επιλέγει να φοβίσει τους πολίτες με το ζήτημα της εγκληματικότητας «επειδή χάνει στο πεδίο της οικονομίας».

Αναφερόμενη στη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, η Όλ. Γεροβασίλη παρατήρησε ότι «οι συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. θα τον καταστρέψουν» και θύμισε ότι το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είχε κλείσει επί κυβέρνησης Σαμαρά κι υπουργίας Δένδια ακριβώς λόγω των συνεχόμενων εμπρηστικών επιθέσεων που δεχόταν. Η Όλ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι η επίσημη δικαιολογία για το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος της Ακρόπολης ήταν η κακομεταχείριση των κρατουμένων επισημαίνοντας ότι «ούτε η πραγματική αιτία, ούτε το πρόσχημα τιμούσε την τότε ηγεσία».

«Σε μία νύκτα» ο Κ. Μητσοτάκης κατήργησε Δημοτική Αστυνομία κι 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛΑΣ

Η Όλ. Γεροβασίλη τόνισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε προχωρήσει σε επιλογές οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την σημερινή υποστελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Όλ. Γεροβασίλη θύμισε ότι «σε μία νύκτα» ο Κ. Μητσοτάκης κατήργησε την Δημοτική Αστυνομία, όπως και 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛΑΣ. Μάλιστα, η Όλ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το ζήτημα της υποστελέχωσης της Αστυνομίας θα ενταθεί αν εφαρμοστεί η προγραμματική δέσμευση της ΝΔ για επαναφορά του «1 προς 5» για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Η Όλ. Γεροβασίλη παρατήρησε ότι δεν άκουσε τίποτα από την μεριά της ΝΔ για την εξάρθρωση συμμορίας 250 ατόμων που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια του Κέντρου. Παράλληλα, η Όλ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το «σχέδιο Περσέας», δηλαδή το σχέδιο ορατής αστυνόμευσης, ξεκίνησε τον Νοέμβρη κι έχει ήδη αρχίσει να έχει ορατά αποτελέσματα. Ειδικά, για την Δυτική Αττική, η Όλ. Γεροβασίλη τόνισε ότι από τον Μάη του 2015 εφαρμόζεται ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης, ενώ σε λίγες μέρες θα γίνει η τοποθέτηση του επικεφαλής της τοπικής υποδιεύθυνσης της Αστυνομίας που συστάθηκε πρόσφατα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα