Γεύμα Μητσοτάκη- Κατάινεν μετά συζύγων με φόντο το Brexit

Γεύμα Μητσοτάκη- Κατάινεν μετά συζύγων με φόντο το Brexit
DIMITRIS PAPAMITSOS

Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ ειδικά υπό το πρίσμα του Brexit και στην αξιοποίηση από την Ελλάδα των κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων για την τόνωση της απασχόλησης και των επενδύσεων

Γεύμα εργασίας, στον Πειραιά, είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας  Jyrki Katainen.

Κατά τη συνάντηση, εξετάσθηκαν οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ε.Ε. στα πεδία αρμοδιότητας του κ. Katainen, ιδίως υπό το πρίσμα της απόφασης της Βρετανικής Κυβέρνησης να ενεργοποιήσει την διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., αλλά και των τάσεων προστατευτισμού που ενισχύονται τελευταία στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης από τη χώρα μας των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η Ε.Ε. για την τόνωση της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο για τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Τον πρόεδρο της ΝΔ και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν συνόδευσαν οι σύζυγοι τους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network