Για πρώτη φορά Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους συγγενείς των θυμάτων των Ιμίων

Οι Γιάννης Καραθανάσης (αριστερά) και Νίκος Βλαχάκης (δεξιά) συγγενείς των θυμάτων των Ιμίων στο Μέγαρο Μαξίμου
Οι Γιάννης Καραθανάσης (αριστερά) και Νίκος Βλαχάκης (δεξιά) συγγενείς των θυμάτων των Ιμίων στο Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI

Στο Μέγαρο Μαξίμου, οι συγγενείς των θυμάτων στα Ίμια. Ικανοποίηση για τη συμβολικής σημασίας κίνηση του Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τις οικογένειες των Ηρώων Πεσόντων των Ιμίων.

Μιλώντας στους συγγενείς ο πρωθυπουργός τόνισε:

" Κάνουμε το αυτονόητο. Τιμούμε τη μνήμη των 3 παλικαριών που πριν 18 χρόνια έπεσαν για την Πατρίδα. Για την ακεραιότητα και για την αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας. Αυτό είναι χρέος τιμής για την Πολιτεία και χρέος ψυχής για όλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τις 3 οικογένειες που βρέθηκαν σήμερα εδώ μαζί μας."

Από τη πλευρά των συγγενών μίλησε ο Ιωάννης Καραθανάσης ο οποίος επεσήμανε: " Να σας ευχαριστήσω και εγώ εκ μέρους της οικογένειάς μου και του πατέρα μου, γιατί αυτοί οι τρεις άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους για κάποια ιδανικά, που είμαι σίγουρος ότι τα συμμερίζεστε και πιστεύω ότι, με την προσήλωσή σας σε αυτά τα ιδανικά θα βοηθήσετε τους ανθρώπους και τους πολίτες της Ελλάδας και θα δώσετε μία ώθηση στη δική μου γενιά και στις επόμενες να ατενίσουμε με μία αισιοδοξία το μέλλον μας".

Εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, οι συγγενείς των Θυμάτων, εξέφρασαν τα παράπονα τους για τη μέχρι τώρα αδιάφορη  στάση της πολιτείας: "Θα ήθελα να πω ότι ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Σαμαρά που ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκε με το θέμα και έτσι αποδέχθηκε και εκτίμησε πραγματικά την πράξη του πατέρα μου, αλλά και των άλλων δύο πεσόντων στα Ίμια. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά για εμάς που, επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια κάποιος το εκτίμησε ", δήλωσε ο Ιωάννης Καραθανάσης.

"Θέλω να πω ότι ήταν μία τιμητική στιγμή για όλες τις οικογένειες που ο Πρωθυπουργός, όπως είπε και ο Γιάννης, για πρώτη φορά μας τίμησε. Θέλω να πω και να στείλω ένα μήνυμα προς όλους. Νομίζω ότι η θυσία των 3 παλικαριών στα Ίμια είναι η αντίσταση σε κάθε επίβουλο για την Ελλάδα μας. Νομίζω ότι αυτό, έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια στις επόμενες γενιές και είναι αυτό που πρέπει να σηματοδοτεί την πορεία μας σε αυτήν τη χώρα", δήλωσε ο Νίκος Βλαχάκος.

SHARE:

24Media Network