Για τα ζώα και το περιβάλλον – Συνάντηση της Έλενας Ακρίτα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία “Νέμεσις”

Διαβάζεται σε 2'
Για τα ζώα και το περιβάλλον – Συνάντηση της Έλενας Ακρίτα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία “Νέμεσις”

Να ακουστούν οι θέσεις και οι απόψεις για ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των ζώων, ζήτησε η Έλενα Ακρίτα, κατά τη συνάντησή της με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας “ΝΕΜΕΣΙΣ”.

Συνάντηση με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΝΕΜΕΣΙΣ κ Νατάσα Μπομπολάκη στη Βουλή πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα, ενώ παρόντα ήταν και τα στελέχη της Ομοσπονδίας κ. Ευαγγελία Μωράκη και κ. Δημήτριος Ρογγίτης.

Η Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις τους πάνω σε μία μεγάλη γκάμα ζητημάτων που αφορούν τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και την προστασία της Φύσης και του Περιβάλλοντος.

Στην ατζέντα της εκτενούς συζήτησης βρέθηκε ψηλά το ζήτημα των εκτροφείων γούνας. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, η εκτροφή και η θανάτωση ζώων με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή γούνας όχι μόνο είναι ηθικά απαράδεκτη και καταδικαστέα, αλλά έχει και σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, συνιστώντας σοβαρή απειλή για την τοπική βιοποικιλότητα.

Παράλληλα δε, συνιστά σοβαρό κίνδυνο τόσο για την υγεία των ζώων όσο και των ανθρώπων, ιδιαίτερα μετά την πανδημία του COVID-19, όπου εκατοντάδες εκτροφεία βιζόν επηρεάστηκαν από την επιδημία του κορονοϊού και διαπιστώθηκε ότι νέες παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2 μεταδόθηκαν στον άνθρωπο από ζώα.

Άλλο ένα θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και οι σοβαρές δυσλειτουργίες του Ν.4830/2021, όπως προκύπτει από την πρόσφατη σχετική Έκθεση Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ συζητήθηκαν οι συστάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου προς το ΥΠΕΣ σχετικά με το θέμα των άστεγων ζώων, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τα 4.000.000. Για τον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις επισήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας δημοτικών κτηνιατρείων προκειμένου να γίνονται συνεχείς στειρώσεις με χαμηλό κόστος.

Αναφέρθηκε επίσης στη σχετική χρηματοδότηση των Δήμων, η οποία είτε είναι χαμηλότερη από αυτή που εξαγγέλλεται, είτε το μεγαλύτερο μέρος της αφορά δαπάνες που ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων. Τέλος, σημαντική αναφορά έγινε στα προβλήματα και στις τραγικές συνθήκες ζωής των ιπποειδών.

Η Έλενα Ακρίτα δήλωσε την αταλάντευτη και ολόπλευρη στήριξή της στους αγώνες της Ομοσπονδίας για τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία της Φύσης και του Περιβάλλοντος, διαβεβαιώνοντας πως πρόκειται να σταθεί αρωγός και συμμέτοχος σε αυτή την κοινή όπως είπε χαρακτηριστικά προσπάθεια, τόσο με κοινοβουλευτικές δράσεις και πρωτοβουλίες, όσο και εκτός Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα