Για τη Via Carpathia συζήτησαν ο Πολωνός Πρόεδρος με τον Τσίπρα

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη) EUROKINISSI

Ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δικτύων ενέργειας και μεταφορών δόθηκε κατά τη συνάντηση Τσίπρα-Ντούντα, σύμφωνα με πληροφορίες

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας,  Άντρζεϊ Ντούντα, συζητήθηκαν ζητήματα ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη δικτύων ενέργειας και μεταφορών.

ADVERTISING

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι οδικές συνδέσεις Βαλκανίων με την Ανατολική Ευρώπη. Ο Πολωνός Πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία Via Carpathia.

Επίσης συζητήθηκε ο νέος ενεργειακός χάρτης της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Πολωνία, είναι οι μόνες Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες υπάρχουν προοπτικές για εισαγωγή σχιστολιθικού αερίου.

24Media Network