Γιατί η ΝΔ στοχοποιεί τον Καρτερό

Γιατί η ΝΔ στοχοποιεί τον Καρτερό
Νέα Δημοκρατία, Κεντρικά Γραφεία Eurokinissi

Επαναφέρει η ΝΔ τη θεωρία για τα "υπόγεια του Μαξίμου" και των έλεγχο των ΜΜΕ.

Οξύνει την αντιπαράθεση με το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού η Νέα Δημοκρατία και στοχοποιεί τον επικεφαλής του Θανάση Καρτερό και μέσω του κ. Καρτερού το Μοσχάτο βάζει στο στόχαστρο και τα “φερέφωνα του Μαξίμου”, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι έχει στήσει “μηχανισμό προπαγάνδας”. Η κίνηση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται να πολώσει ακόμα περισσότερο το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις της με την κυβέρνηση, δίνοντας και μια πρόγευση για το τι μέλει γενέσθαι με το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών.

Πάντως οι κατηγορίες της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για στήσιμο προπαγανδιστικού μηχανισμού δεν είναι καινούργιες. Έχει διατυπωθεί με διάφορους τρόπους την τελευταία τριετία ακόμα και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε με την μομφή για “παπαγαλάκια του Μαξίμου”, είτε για “λάσπη” που εκπορεύεται από τα “υπόγεια του Μαξίμου” κλπ κυρίως για υποθέσεις διαφθοράς όπως το σκάνδαλο της Novartis ή για περιπτώσεις που αφορούσαν επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσφάτως μάλιστα η ΝΔ είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση για “άθλιες πρακτικές” και την υποδείκνυε ως εγκέφαλο “κατάπτυστων δημοσιευμάτων” με αφορμή την υπόθεση του γιου του Αντώνη Σαμαρά. Ενώ και κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στο Μάτι η ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιτεθεί στον πρωθυπουργό για “επικοινωνιακή διαχείριση” της τραγωδίας στο Μάτι.

Ωστόσο η χτεσινή κίνηση του γραφείου τύπου της ΝΔ να δώσει συνέχεια στην κόντρα με το Μαξίμου με αφορμή το διάβημα Καρτερού στην ΕΣΗΕΑ για ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου το οποίο η κυβέρνηση έχει καταγγείλει ως κατασκευασμένο και καθοδηγούμενο από τη ΝΔ, προμηνύει από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια σκληρή και χωρίς προηγούμενο διαμάχη για το ποιος θα επιβάλλει τους δικούς του όρους στην πολιτική αντιπαράθεση του επόμενου διαστήματος ειδικά όσο θα βαδίζουμε προς τις εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα