Γιώργος Παπανδρέου: "Εγώ και ο Ομπάμα αναλάβαμε οικονομίες κουρέλια"

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ - Αποχώρηση αντιπροσωπειών, Λισαβόνα, Πορτογαλία, 19 Νοεμβρίου, 2010(EUROKINISSI / ΦΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ - Αποχώρηση αντιπροσωπειών, Λισαβόνα, Πορτογαλία, 19 Νοεμβρίου, 2010(EUROKINISSI / ΦΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Τη θεωρία της "καμμένης γης", επανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο MSNBC. Υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία (Vid)

Επιμένει να αποφεύγει τις ευθύνες του για την οικονομική καταστροφή στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC, ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε μια διαλυμένη οικονομία, συγκρίνοντας την Ελλάδα με τις ΗΠΑ, την περίοδο που ανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα.

"Ο Ομπάμα κι εγώ αναλάβαμε οικονομίες-κουρέλια",  είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστήριξε ότι "τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων. Βέβαια τα «συμπτώματα» θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθιές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθιές αλλαγές. Αυτές ξεκινήσαμε".

"Όπως στις ΗΠΑ ο Ομπάμα κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Αμερικάνους συντηρητικούς, έτσι και η δική μου κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Έλληνες συντηρητικούς", συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα, δεν ήταν το τεράστιο κοινωνικό κράτος. Ήταν το που πήγαιναν τα λεφτά του κοινωνικού κράτους, ήταν η σπατάλη και ένας πελατειακός καπιταλισμός. Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται η Ελλάδα είναι καλή, σωστή διακυβέρνηση.

Τέλος, ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο "μαύρο χρήμα", σημείωσε ότι "η φοροδιαφυγή μέσω φορολογικών παραδείσων και off shore εταιρειών κλέβει χρήματα και πόρους από τον ελληνικό λαό, από τον αμερικανικό λαό, από όλους τους λαούς και πρέπει να ελεγχθεί".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιώργος Παπανδρέου: Η Αμερική είναι σαν την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network