Γιώργος Τσίπρας: Άλλα λέγαμε πριν το Γενάρη και άλλα αναγκαστήκαμε να κάνουμε

Γιώργος Τσίπρας: Άλλα λέγαμε πριν το Γενάρη και άλλα αναγκαστήκαμε να κάνουμε

"Άλλα λέγαμε πριν τον Γενάρη του 2015 και άλλα αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε" είπε ο Γ. Τσίπρας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν κορόιδεψαν κανέναν. Ισχυρίζεται ότι το MEGA απομόνωσε δηλώσεις του (Vid)

«Η οργή και η αγανάκτηση που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο δεν έχει να κάνει με το παρόν ασφαλιστικό. Έχει να κάνει με τις πολιτικές πέντε ετών που είχαν ορισμένες συνέπειες», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Άλλα λέγαμε πριν τον Γενάρη του 2015 και άλλα αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε. Είχαμε μία υποχώρηση από τον Ιούλιο και μετά, αλλά σε αυτό ήμασταν καθαροί και για αυτό φτάσαμε μέχρι τις εκλογές. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ασφαλιστικό», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν κορόιδεψαν κανέναν.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε συμπληρωματική δήλωση, κατά την οποία ισχυρίστηκε πως το κανάλι απομόνωσε τις δηλώσεις του:

"Επειδή ο μιντιακός πόλεμος, που συνεχίζεται ενάντια στην κυβέρνηση και επιδίδεται στη συστηματική διαστρέβλωση και ανάδειξη μιας εικονικής πραγματικότητας, με «συνέλαβε» τάχα να ομολογώ ότι άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε, παραθέτω απομαγνητοφωνημένο το πλήρες απόσπασμα από τη σχετική πρωινή εκπομπή:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA (19/02/16)

Γ. Τσίπρας:  Άλλα λέγαμε πριν το Γενάρη του ‘15, άλλα αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε, είχαμε μια ορισμένη υποχώρηση από τον Ιούλιο και μετά, αλλά σ’ αυτό  ήμασταν καθαροί και φτάσαμε μέχρι τις εκλογές, και έχουμε τώρα μπροστά μας ένα ασφαλιστικό που νομίζω είναι ό,τι πιο κοντά στις ανάγκες του κόσμου, του πιο φτωχού κόσμου μέχρι τώρα.

Γ. Οικονομέας: Αυτό που λέτε σας τιμάει, «άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε»…

Γ. Τσίπρας:  Δεν είπα έτσι. Δεν είπα έτσι. Αυτά που λέγαμε πριν το Γενάρη του ’15 είναι διαφορετικά απ’ ότι υποχρεωθήκαμε να εφαρμόσουμε μετά τη συμφωνία του Ιουλίου…

Γ. Οικονομέας: Που διαφέρει αυτό που λέω εγώ;

Γ. Τσίπρας:  Διαφέρει στο εξής: Πρώτον, θεωρώ ότι δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, είναι σημαντικό αυτό…

Γ. Οικονομέας: Δεν είπα ότι κοροϊδέψατε. Είπα «άλλο λέγαμε και άλλα μπορούμε και κάνουμε» σας καλύπτει αυτό;

Γ. Τσίπρας:  Όταν κάναμε την υποχώρηση ήμασταν καθαροί ότι κάνουμε υποχώρηση.

Γ. Οικονομέας: Δεν το αμφισβητεί κανείς. Σας καλύπτει αυτή η φράση «Άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε»;

Γ. Τσίπρας:  Ε, όχι δεν με καλύπτει, δεν με καλύπτει…

Γ. Οικονομέας: Άλλα λέγαμε και άλλα αναγκαστήκαμε να κάνουμε;

Γ. Τσίπρας:  Αυτό…

http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp?catid=39322&subid=2&pubid=35624968

Video (16:30)

Γιώργος Τσίπρας

Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, ΥΠΕΞ

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ"

SHARE:

24Media Network