Γιώργος Τσίπρας: “Ναι” στην ενοποίηση και διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Γιώργος Τσίπρας: “Ναι” στην ενοποίηση και διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Ο Γιώργος Τσίπρας Eurokinissi

Για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από την επομένη των εκλογών, αλλά και τους λόγους της εκλογικής του ήττας, μίλησε ο νεοεκλεγείς βουλευτής Γιώργος Τσίπρας.

Υπέρ της άμεσης ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και της περαιτέρω διεύευνσής του τάσσεται ο Γιώργος Τσίπρας. Ο νεοεκλεγείς βουλευτής είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ότι στο νέο εγχείρημα δεν μπορεί να υπάρχουν “φτωχοί συγγενείς” και άφησε να εννοηθεί ότι το συνέδριο του κόμματος πρέπει να γίνει μετά το νέο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά.

“Ραγκούσης και Ξενογιαννακοπούλου θα μπορούσαν να είναι μέλη και στο σημερινό ΣΥΡΙΖΑ” πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβγεί στους δρόμους λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μίλησε επίσης για νέο κύκλο με το ΚΙΝΑΛ, καθώς όπως είπε ο στόχος για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε.

Το ίδιο τόνισε ότι ισχύει και για το ΜΕΡΑ25 και το ΚΚΕ, αν και κατά τον ίδιο δεν είναι αισιόδοξος για τον Περισσό.

Μίλησε επίσης για τους λόγους της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Όπως εκτίμησε λειτούργησε αρνητικά η σύμπτωση δημοτικών και ευρωεκλογών καθώς όπως είπε “δημιούργησε μια δυναμική που δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε”.

“Οποιοδήποτε άλλο σενάριο θα ήταν καλύτερο” ανέφερε σχετικά με τον χρόνο των εκλογών. Ως αιτία θεωρεί ο ίδιος και το έλλειμμα επικοινωνιακής πολιτικής αλλά και τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις που κατά την γνώμη του θα έπρεπε να γίνουν, οι οποίες δεν θα είχαν δημοσιονομικό αποτύπωμα, όπως στη δημόσια διοίκηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα