Γλύξμπουργκ: "Αντίδραση η παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή"

Γλύξμπουργκ: "Αντίδραση η παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή"

Διαβάστε τι είπε για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ σε συνέντευξη του στο CNN

"Ο λόγος στον Βασιλιά". Κάπως έτσι τιτλοφόρησε το CNN τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την κοινωνικο-πολιτική κατάσταση, ως "γνώστης" της ελληνικής πραγματικότητας.

Η παρουσιάστρια Κριστιάν Αμανπούρ δε δίστασε να προσφωνήσει τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ "Μεγαλειότατε" αλλά και "Τελευταίο Βασιλιά της Ελλάδας".

Συγκεκριμένα, το "άνοιγμα" της συνέντευξης ξεκινάει ως εξής: "Από το Λονδίνο ο εξόριστος Βασιλιάς της Ελλάδας μιλά στην Κριστιάν Αμανπούρ για τη δική του οπτική γωνία σε σχέση με την ελληνική κρίση".

Μιλώντας από το Λονδίνο ο κ. Γλύξμπουργκ ενημερώνει την παρουσιάστρια του CNN ότι μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα όπου είχε βρεθεί για την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας και προχωράει ευθύς αμέσως στον σχολιασμό της κοινωνικο-πολιτικής πραγματικότητας λέγοντας ότι η χώρα οδηγείται σε νέες εκλογές.

Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για "θυμό και ανησυχία εκ μέρους των Ελλήνων για το τι θα επακολουθήσει". Στην συνέχεια αναφέρεται σε διάφορα φλέγοντα προβλήματα, όπως το μεγάλο ποσοστό ανεργίας. Στην ερώτηση "τι θέλουν τελικά οι Έλληνες;", ο Κ. Γλίξμπουργκ απαντά ότι περίπου το 80% επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει "εφιάλτη" μια έξοδο από την Ευρωζώνη.

Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει τις θυσίες "απαραίτητες για να αλλάξει η κατάσταση" και σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα η κυρία Μέρκελ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η λιτότητα χωρίς ανάπτυξη είναι καταστροφική συνταγή.

Στην συνέχεια, απαντώντας στις απορίες της Κριστιάν Αμανπούρ που του επισημαίνει ότι οι Γερμανοί παρουσιάζονται συχνά ως ναζιστές στην Ελλάδα και "προς τι όλο αυτό το μίσος", ο Κ. Γλίξμπουργκ αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός υπέφερε κατά την γερμανική κατοχή αλλά αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν και "πρέπει να προχωρήσουμε".

"Αντίδραση του εκλογικού σώματος η Χρυσή Αυγή"

Μετά από σχετική ερώτηση της παρουσιάστριας, ο τέως παίρνει θέση και για την Χρυσή Αυγή, θεωρώντας πως ήταν μια αντίδραση του εκλογικού σώματος και ότι το αποτέλεσμα θα είναι πιθανώς διαφορετικό στην επόμενη αναμέτρηση.

Τέλος, όταν η Αμανπούρ τον ρωτά αν έχει μιλήσει για την κρίση με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας (ως γνωστόν η βασίλισσα Σοφία είναι αδερφή του), ο Κ. Γλίξμπουργκ υποστηρίζει ότι "είναι καλύτερα να μην ανακατεύεται κανείς στα εσωτερικά άλλων χωρών" και θεωρεί ότι "οι λαοί θα πρέπει να σταματήσουν να στρέφονται ο ένας στον άλλο", δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος για το μέλλον.

Πηγή: CNN

SHARE:

24Media Network