Γραμμή μετωπικής σύγκρουσης με Τσίπρα από τον Μητσοτάκη

Γραμμή μετωπικής σύγκρουσης με Τσίπρα από τον Μητσοτάκη
Meeting of New Democracy parliamentary group at the Greek Parliament, Athens, Greece, on May 9, 2017. / , , 9 , 2017 Menelaos Myrillas / SOOC

Τα μηνύματα του προέδρου της ΝΔ από το βήμα του Economist, η παραίτηση Τόσκα, η γαλάζια παρέμβαση στον Άρειο Πάγο για Καμμένο και η εξεταστική για τα capital controls

Μετωπική σύγκρουση με τον πρωθυπουργό ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της κοινοβουλευτικής τους αναμέτρησης τη Δευτέρα στην προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για την οικονομία. Ως τότε η ΝΔ δείχνει διάθεση να ανοίξει τη βεντάλια της αντιπαράθεσης και να οξύνει την αντιπολιτευτική της στάση κλιμακώνοντας τις πιέσεις της σε κάθε ανοιχτό μέτωπο που έχει η κυβέρνηση.

Η απαίτηση της ΝΔ για παραίτηση του Νίκου Τόσκα με αφορμή την απαγόρευση των διαδηλώσεων σήμερα στο Δήμο της Αθήνας που οδηγεί στη ματαίωση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, η κατάθεση αιτήματος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Κώστα Καραγκούνη για τήρηση της δικονομικής τάξης σε ότι αφορά την εμπλοκή Καμμένου στη διερεύνηση της υπόθεσης του noor1 είναι ενδεικτικές του κλίματος και των προθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το επόμενο διάστημα.

Άλλωστε και στα ζητήματα της οικονομίας η ΝΔ φρόντισε να υπενθυμίσει και να επαναβεβαιώσει χτες από νωρίς το πρωί τη δέσμευσή της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την επιβολή των capital controls. Την ίδια στιγμή οι οξείς τόνοι με τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά κυβερνητικών στελεχών («πολιτικός απατεώνας» για τον Πάνο Σκουρλέτη) για τους χειρισμούς του Μαξίμου στο θέμα των συμβασιούχων της καθαριότητας των ΟΤΑ καταδεικνύουν ότι είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σηκώσει το γάντι της πόλωσης στο οποίο επενδύει και το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό για τα επόμενα βήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το γεγονός ότι το κάλεσμα που απηύθυνε από το βήμα του συνεδρίου του Economist προς τους επιχειρηματίες για να επενδύσουν στην Ελλάδα το συνδύασε με το αίτημά του για την πολιτική αλλαγή και εμφανίστηκε ως εν αναμονή πρωθυπουργός, αμφισβητώντας ουσιαστικά την πολιτική νομιμοποίηση του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Είναι απολύτως αντιπροσωπευτική της αντιπολιτευτικής διάθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη η αποστροφή του λόγου του, όπου υπογράμμισε «προεξοφλώντας την πολιτική αλλαγή που αργά η γρήγορα θα έρθει, καλώ τον κόσμο της αγοράς από τώρα: Ετοιμαστείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Φέρτε κεφάλαια, δουλειές, τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και εγώ θα εγγυηθώ ένα πλαίσιο σταθερότητας, χαμηλότερης φορολογίας, ανόθευτου ανταγωνισμού, λιγότερης γραφειοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα χρειάζεται για να πάρει η οικονομία μας μπροστά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα