Grexit μετά το Brexit θέλει ο Λαφαζάνης

Grexit μετά το Brexit θέλει ο Λαφαζάνης
Ιδρυτική συνδιάσκεψη της "Λαϊκής Ενότητας" την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ χαρακτήρισε ακόμη πιο επείγουσα την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την απειθαρχία στη νεοφιλελεύθερη ΕΕ

”Το Βrexit υπήρξε η μεγαλύτερη πολιτική βόμβα στη μεταψυχροπολεμική εποχή για την Ευρώπη και τον κόσμο. Από την προηγούμενη του Βρετανικού δημοψηφίσματος προέβλεπα το Brexit ως αντίδραση του Βρετανικού λαού σε πάρα πολλά απέναντι σε μια ολοκληρωτική ΕΕ αλλά και ως αντίδραση στην επικοινωνιακή τρομοκρατία υπέρ του Brexit από τα κέντρα της ”παγκοσμιοποίησης”.

Και, όμως, αυτές οι δηλώσεις αποσιωπήθηκαν μέσα στον γενικό, τρομοκρατικού τύπου, ορυμαγδό, υπέρ του Bremain”, τόνισε ο  Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε , εκτός  κειμένου στην ομιλία του στη Συνδιάσκεψη της ΛΑ.Ε.

“Μετά τον πολιτικό σεισμό του Brexit, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν μπορεί να μείνει ο ίδιος.

Μια νέα σελίδα έχει ανοίξει και μια νέα πορεία ανατροπής της ευρωζώνης και της ΕΕ έχει ξεκινήσει, η οποία είναι αμετάστρεπτη.

Τόσο η ευρωζώνη όσο και η ΕΕ δεν βελτιώνονται, δεν μεταρρυθμίζονται θετικά αλλά μόνο ανατρέπονται”, συμπλήρωσε και συνέχισε:

“Το μέγα θέμα και η πρόκληση σήμερα είναι η ανατροπή της ευρωζώνης και της ΕΕ να γίνουν με τη συμμετοχή της Αριστεράς και να πάρουν ένα νέο βαθύτατα προοδευτικό δημοκρατικό προσανατολισμό.

Ακόμα και σήμερα οι η κυρίαρχοι κύκλοι του ευρωκατεστημένου και της ”παγκοσμιοποίησης”, αφού δεν κατάφεραν να ματαιώσουν το Brexit, επιχειρούν τώρα να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν για τις συνέπειες του.

Και η νέα τρομοκρατία θα πέσει στο κενό.

Οι πολιτικές ελίτ, οι οικονομικές ελίτ και οι ελίτ των μέσων ενημέρωσης, μαζί και οι δημοσκοπήσεις τους, δεν διαθέτουν πλέον καμιά αξιοπιστία, η ρόδα της προπαγάνδας τους γυρίζει στο κενό και οι λαοί αποστρέφονται την ”πλύση εγκεφάλου” που τους κάνουν.

Γρήγορα, αυτές οι ελίτ θα πεταχτούν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Μετά το Brexit γίνεται ακόμα πιο επιτακτική και επίκαιρη η ανάγκη της άμεσης εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη σε σύγκρουση με την ΕΕ και απειθαρχία στα νεοφιλελεύθερα δεσμά της.

Έξοδος από την ευρωζώνη που απαιτείται να γίνει στη βάση ενός ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού προγράμματος αντιλιτότητας και ανόρθωσης της χώρας.

Αυτήν την ώρα, το εθνικό νόμισμα μαζί με την αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης γερμανικής ΕΕ, γίνεται όρος  για την αποτίναξη της μνημονιακής κατοχής στη χώρα και την κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, όρος για τον τερματισμό του μνημονιακού δεσποτισμού και την αναστήλωση μιας νέας δημοκρατικής Ελλάδας, όρος, επίσης, για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανόρθωσης, ανασυγκρότησης και παραγωγικού μετασχηματισμού με στήριξη και ενίσχυση μισθών και συντάξεων και καταπολέμησης της ανεργίας.

Είναι τραγικό ότι η χώρα αυτές τις κρίσιμες ώρες έχει ως πρωθυπουργό έναν ”αρχικωλοτούμπα”, ο οποίος σε αντίθεση με το Βρετανικό ”ΟΧΙ” που παραμένει ”ΟΧΙ”, μετάτρεψε το ”ΟΧΙ” του ελληνικού λαού σε ταπεινωτικό και εξευτελιστικό ”ΝΑΙ”.

Είναι όνειδος για τη χώρα ότι έχει ένα ”ευρώ – κολλημένο” πρωθυπουργό και μια παραδομένη ”ευρώ- δουλη” κυβέρνηση που ακόμα και αυτήν την ώρα αντί να αμφισβητήσουν από ανατρεπτικές θέσεις τη γερμανική νεοφιλελεύθερη και απολυταρχική ευρωπαϊκή τάξη, προσκυνούν τα μνημόνια, γλείφουν τις Βρυξέλλες και ανοίγουν μέτωπα στον … ”ευρωσκεπτικισμό”.

Είναι κρίμα, επίσης, ότι η χώρα έχει ως αρχηγό της αντιπολίτευσης έναν πολιτικό όπως ο Κυρ. Μητσοτάκης που είναι πιο παραδομένος στα μνημόνια και στον ευρωπαϊκό μνημονιακό απολυταρχισμό από τους ίδιους τους τροϊκανούς συντάκτες των μνημονίων”.

“Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή, που θα καθαρίσει την ”κόπρο αυγεία” και τον μνημονιακό εσμό της υποτέλειας, όπως χρειάζεται και ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων που θα την υλοποιήσουν.’, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα