Γρίφος το νέο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Γρίφος το νέο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Το μήνυμα γαλάζιων ευρωβουλευτών στο Μαξίμου

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στις Βρυξέλλες, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά για τα πρόσωπα που θα στελεχώνουν το νέο ευρωψηφοδέλτιο στις επικείμενες ευρωεκλογές. Η αίσθηση που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι η ΝΔ έχει καθυστερήσει δραματικά να χαράξει μία στρατηγική για τον τρόπο που θα κινηθεί εν όψει της επικείμενης κρίσιμης πολιτικής αναμέτρησης που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις σε εγχώριο επίπεδο.

Την ίδια στιγμή ερωτηματικό αποτελεί το ποιος θα τοποθετηθεί επικεφαλής του νέου ευρωψηφοδελτίου. Η Μαριέττα Γιαννάκου, το 2009 ως επικεφαλής με απόφαση του Κώστα Καραμανλή πέτυχε ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές με διαφορά μόλις 4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ σε εκείνη την εξαιρετικά δύσκολη για την γαλάζια παράταξη εκλογική περίοδο. Ειδικά μάλιστα αν το συγκρίνει κανείς με την πανωλεθρία της διαφοράς των 10 και πλέον μονάδων με τις οποίες η ΝΔ ηττήθηκε από το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές που ακολούθησαν λίγους μήνες αργότερα τον Οκτώβρη του 2009.

Πρόσφατα σε συνέντευξή της στη Δημόσια Τηλεόραση, η Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα είναι στο νέο ευρωψηφοδέλτιο, παρότι η ίδια έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία της να παραμείνει στην Ευρωβουλή.

Πάντως κοινός παρονομαστής των συζητήσεων μεταξύ των ευρωβουλευτών της ΝΔ είναι η ανάγκη- όπως λένε- να στελεχωθεί το ευρωψηφοδέλτιο με πολιτικά πρόσωπα που θα είναι ικανά να συσπειρώσουν την βάση της ΝΔ. Θα ήταν λάθος- όπως σημειώνουν- "ο Σαμαράς να επαναλάβει το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος στις ευρωεκλογές του 2004 τοποθέτησε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ πρόσωπα άγνωστα, άνευρα και ανίκανα, όπως αποδείχθηκε, να μιλήσουν πολιτικά στον κόσμο".

Πρέπει πάντως να θεωρούνται δεδομένες οι αντιδράσεις που θα προκληθούν αν επιβεβαιωθεί ο φόβος ορισμένων γαλάζιων στελεχών ότι ο Σαμαράς θα τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιο έναν κλειστό κύκλο "φίλων και εκλεκτών"...

SHARE:

24Media Network