Η αριστερά μετά την πρώτη φορά: Το News247 ανοίγει ιδεολογικό και πολιτικό διάλογο για το μέλλον

Η αριστερά μετά την πρώτη φορά: Το News247 ανοίγει ιδεολογικό και πολιτικό διάλογο για το μέλλον

Ένα χρόνο μετά τη μεγάλη πολιτική αλλαγή της 25ης Ιανουαρίου, που έφερε για πρώτη φορά το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τα ερωτήματα για το σήμερα και το αύριο της αριστεράς, ως την πολιτική δύναμη που πλέον κυβερνά, τίθενται υπό νέο πρίσμα και υπό τη σκιά του τρίτου μνημονίου

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη μεγάλη πολιτική αλλαγή της 25ης Ιανουαρίου 2015, το News247 ανοίγει ένα μεγάλο διάλογο, ιδεολογικό και πολιτικό, για το μέλλον της αριστεράς, που θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.

Στόχος είναι όχι ο απολογισμός των όσων συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο, αλλά η συζήτηση για το σήμερα και το αύριο. Μία συζήτηση, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πρόσωπα από όλες τις τάσεις του χώρου της κυβερνώσας αριστεράς, εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, που δύο εκλογικές αναμετρήσεις μετά παραμένει το κυβερνών κόμμα και καλείται να εφαρμόσει (ένα ακόμη) μνημόνιο.

Στους συμμετέχοντες στο δημόσιο αυτό διάλογο τίθενται τρία ερωτήματα:

1. Υπάρχει αριστερά μετά το μνημόνιο; Ποιο είναι δηλαδή σήμερα, ένα χρόνο μετά την “πρώτη φορά αριστερά” και ενώ μεσολάβησε η μνημονιακή στροφή του καλοκαιριού, το όραμα της αριστεράς;

2. Σε τρία χρόνια που θα τελειώσει το τρίτο μνημόνιο, τι κληρονομιά θα έχει αφήσει η κυβερνώσα αριστερά;

3.Πώς θα μπορούσε αυτή η κυβέρνηση να δείξει ότι δεν είναι σαν τις προηγούμενες ασκώντας πραγματικά αριστερή πολιτική παρά το μνημόνιο, πόσο χρόνο θα χρειαστεί και θα τον έχει, δεδομένου ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι αντιδράσεις;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά ελπίζουμε ότι θα συνεισφέρουν στην αναγκαία ζύμωση για τα επόμενα βήματα σε μία ακόμη κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, αλλά και ότι θα συντελέσουν σε μία πολιτική συζήτηση και παρέμβαση, πέραν της διαχείρισης της μνημονιακής καθημερινότητας.

Ο φάκελος άνοιξε χθες με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα, του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κορωνάκη, της πρώην βουλευτή Ηρώς Διώτη.

Ο δημόσιος διάλογος θα συνεχιστεί σήμερα, με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου, του γενικού διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, της περιφερειακής συμβούλου Αττικής Δέσποινας Κουτσούμπα.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα