"Η χώρα ξεπέρασε ένα μεγάλο εμπόδιο"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ  (ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ (ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) ICON

"Να αποδείξει η κυβέρνηση στο λαό ότι είναι άξια να συνεχίσει το έργο της", διεμήνυσε από το Βουκουρέστι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Θετικά είδε την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

"Θετικά" χαρακτήρισε από το Βουκουρέστι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση ξεπέρασε ένα μεγάλο εμπόδιο, πήρε ψήφο από τη Βουλή και τώρα δεν μένει παρά να αποδείξει με τη δουλειά της ότι είναι άξια της εμπιστοσύνης του λαού".

Συνεργασία με ισχυρές βάσεις

Την ικανοποίησή του για τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρουμανίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας, νωρίτερα σήμερα, στο Ελληνορουμανικό Επιχειρηματικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στην επενδυτική παρουσία των περίπου 5.000 επιχειρήσεων και τραπεζών ελληνικών συμφερόντων στα Βαλκάνια, με συνολικά κεφάλαια ύψους 12 δισ. ευρώ και τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και η αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους σε διεθνές επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ειδικά στην Ρουμανία, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε σε επενδύσεις συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ και για δημιουργία 25.000 θέσεων εργασίας, ενώ σημείωσε ότι παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία, οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών παρέμειναν σταθερές, κατά το πρώτο τρίμηνο μάλιστα του 2011 σημειώθηκε αυξητική τάση τόσο των ελληνικών εξαγωγών προς την Ρουμανία όσο και των ρουμανικών προς την Ελλάδα.

SHARE:

24Media Network