Η ΔΕΗ επιστρατεύει εισπρακτικές για τη συλλογή οφειλών

Η ΔΕΗ επιστρατεύει εισπρακτικές για τη συλλογή οφειλών

Σε ιδιωτική εταιρεία για συλλογή οφειλών και σε funds για τιτλοποίηση στρέφεται η ΔΕΗ.Ανακοινώθηκε το τέλος της πολιτικής των διευκολύνσεων

Την πρόθεση της ΔΕΗ να προσλάβει ιδιωτική εταιρεία συλλογής ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και να εκχωρήσει μέσω τιτλοποίησης τις εν λόγω οφειλές σε μεγάλα διεθνή funds ανακοίνωσε στη Βουλή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Οι πολιτικές των διευκολύνσεων έχουν φτάσει στα όριά τους» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και πρόσθεσε: «έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικές μεθόδους». Συγκεκριμένα σημείωσε ότι η ΔΕΗ θα προσλάβει εταιρεία με μεγαλύτερη εξειδίκευση στο θέμα της συλλογής οφειλόμενων με διεθνή εμπειρία. «Έχουν σοφιστικέ συστήματα δικά τους, με λογισμικά ανάλυσης της πελατείας με βάσει ιστορικά στοιχεία και ανάλυση κατάστασης του κάθε πελάτη» τόνισε. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι η εν λόγω εταιρεία έχει υποσχεθεί στη ΔΕΗ αύξηση εισπραξιμότητας πάνω από 10%. «Αυτό Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα μας δώσει μεγάλη ανάσα για να μην πω διασφάλιση» τόνισε.

Ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε τιτλοποίηση (securitization) των οφειλών μέσω μεγάλων διεθνών funds και τράπεζες όπως Bank of America, Deutsche Bank HSBC. «Δεν θα διστάσουμε εντός των ημερών να προχωρήσουμε σε τιτλοποίηση με μεγάλα για τη χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εάν δουν ότι έχουμε αξιόπιστο μηχανισμό συλλογής τους» ανέφερε.

Επίσης αποκάλυψε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ ήταν στις 31/1/2015 1,7 δις ευρώ και τώρα έχουν αυξηθεί σε 2,1 δις ευρώ συν 550 εκ. ευρώ σε τελικούς πελάτες οι οποίοι έχουν πάψει να ηλεκτροδοτούνται (εξοχικά σπίτια και επαγγελματίες που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα