Η ΔΕΘ, το προσφυγικό και τα προαπαιτούμενα

Η ΔΕΘ, το προσφυγικό και τα προαπαιτούμενα
Meeting between the Prime Minister of Greece, Alexis Tsipras, and the United Nations High Commissioner for Refugees Filippo Grandi, in Athens, on August 24, 2016 / Filippo Grandi, , 24 , 2016 SOOC

Ένα - ένα προσπαθεί να κλείσει τα ανοιχτά "μέτωπα" η κυβέρνηση και να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός της

Περιμένοντας τον “λευκό καπνό” από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στο Μαξίμου ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να εγκαινιάσει τη νέα χρονιά.

Όπως είχε δημοσιεύσει το NEWS 247, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά σήμερα τις επαφές του με τους παραγωγικούς φορείς με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλο να περνά το κατώφλι της Ηρώδου Αττικού. Αύριο το μεσημέρι στις 12 θα συναντήσει εκπροσώπους από το Εμποροβιοτεχνικό, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, καθώς και από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας.

Τις επαφές της κυβέρνησης με τους παραγωγικούς φορείς “εγκαινίασε” χθες ο Γιάννης Δραγασάκης βλέποντας μέλη της ΕΣΕΕ.

Μαζί με τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας από το Βελλίδειο Ίδρυμα, θα επιχειρήσει να αποδομήσει τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης παραθέτοντας στοιχεία για τα πεπραγμένα του Μαξίμου από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα.

Η ενίσχυση των κοινωνικών ομάδων που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες “ζημιές” από το μνημόνιο παραμένει ένας από τους στόχους του πρωθυπουργού. Για αυτό το λόγο, άλλωστε αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή η συλλογή όλων των σημειωμάτων από τα υπουργεία.

Σε κάθε περίπτωση μετά και το μήνυμα των Βρυξελλών για γρήγορη ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων στην Ηρώδου Αττικού έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις. ευρώ, από τη στιγμή μάλιστα που τα 1,7 δις. θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις και στο προσφυγικό με την Τουρκία να απειλεί συνεχώς τη συμφωνία με την Ε.Ε σε περίπτωση που δεν απελευθερωθεί η βίζα. Κομβικό σημείο στις σχέσεις με την γειτονική χώρα είναι και οι εξελίξεις στο θέμα των 8 στρατιωτικών με τον Ταγίπ Ερντογάν να περιμένει τη γρήγορη έκδοσή τους.

“Πυρετώδεις” είναι οι προετοιμασίες και για τη Σύνοδο των ηγετών του νότου που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί σε μίνι Σύνοδο Κορυφής στη Βιέννη για το προσφυγικό, χωρίς να έχει μπει ακόμα στο τραπέζι το ακριβές χρονοδιάγραμμα, καθώς μετά τις 16 Σεπτεμβρίου και την Μπρατισλάβα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη Γ.Σ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα