Η επιστολή των έξι: Βουλευτές ζητούν από τον Χαρδούβελη φορολογική δικαιοσύνη

Η πορεία ολοκλήρωσης του δεύτερου πακέτου με τα έξι προαπαιτούμενα είναι στο επίκεντρο συνάντησης που  είχε την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης (φωτό), με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Επί τάπητος τέθηκαν και τα αποτελέσματα των έως τώρα επαφών των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης που εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα και στις άλλες μνημονιακές δράσεις. 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η πορεία ολοκλήρωσης του δεύτερου πακέτου με τα έξι προαπαιτούμενα είναι στο επίκεντρο συνάντησης που είχε την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης (φωτό), με τους εκπροσώπους της τρόικας. Επί τάπητος τέθηκαν και τα αποτελέσματα των έως τώρα επαφών των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης που εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα και στις άλλες μνημονιακές δράσεις. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Έξι καραμανλικοί βουλευτές της ΝΔ, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να προωθήσει φοροελαφρύνσεις. Τι αναφέρουν σε επιστολή τους

Μέτωπο με στόχο την ανάκτηση της γαλάζιας πρωτοβουλίας όσον αφορά στην ατζέντα της μείωσης φόρων και σαφή μηνύματα προς το Μαξίμου και το ΠΑΣΟΚ συνιστά η κίνηση έξι καραμανλικών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που καλούν την κυβέρνηση να δεσμευτεί συγκεκριμένα για μέτρα φοροελαφρύνσεων και απόδοσης φορολογικής δικαιοσύνης, πέραν των διαρροών για διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Αλέξανδρος Κοντός, Ανδρέα Λυκουρέντζος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δάνης Τζαμτζής και Κώστας Τσιάρας, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την οποία επισημάινουν τον κίνδυνο αποτυχίας επίτευξης των εισπρακτικών στόχων, λόγω της πραγματικής αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υψηλές φορολογικές απαιτήσεις.

«Η φορολογική πολιτική πλήττει καίρια τα ελληνικά νοικοκυριά, των οποίων η φοροδοτική ικανότητα εξαντλείται. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να αντέξουν τα φορολογικά βάρη και τις εισφορές» , αναφέρουν.

Ζητούν επομένως από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει εάν είναι στις προθέσεις του να μειώσει το τέλος επιτηδεύματος, το ποσό προκαταβολής φόρου από το υπέρογκο 55%, το ύψος των τεκμηρίων διαβίωσης, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), καθώς και εαν προτίθεται να καθιερώσει ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα, σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ως «όριο φτώχειας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χαρδούβελης
SHARE:

24Media Network